Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Δήμος Αθηναίων σφραγίζει 34 θέατρα

Μάρτιος 24th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Δεν πληρούν τους προβλεπόμενους όρους λειτουργίας

http://www.newsbeast.gr/files/temp/7A66C94D2B07BC98F4122442AC87DE8C.jpgΈλεγχο σε 83 και πλέον θεατρικούς χώρους της Αθήνας, πραγματοποίησε υπηρεσία του δήμου Αθηναίων, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, που απαιτούνται από τον νόμο για τη λειτουργία τους. Το κλιμάκιο των ελεγκτών του δήμου διαπίστωσε προβλήματα σε δεκάδες από τους χώρους αυτούς και δρομολόγησε την προβλεπόμενη διαδικασία σφράγισής τους.

Τέσσερα θέατρα έχουν ήδη λάβει επιστολή – ειδοποίηση για τη σφράγιση των χώρων τους, από τη Διεύθυνση Εμπορίου και Ανάπτυξης του δήμου Αθηναίων, καθώς λειτουργούν χωρίς άδεια. Μεταξύ αυτών, είναι το θέατρο Θεμέλιο, ο χώρος Τέχνης Vault και η Knot Gallery, που φιλοξενούν και θεατρικές παραστάσεις, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να σταλεί αντίστοιχη επιστολή στις υπόλοιπες 30 προβληματικές θεατρικές σκηνές.

Από τη πλευρά τους, οι θεατρικοί επιχειρηματίες υποστηρίζουν πως το καθεστώς λειτουργίας των θεάτρων προβλέπεται σε έναν αναχρονιστικό νόμο της δεκαετίας του ΄30, νόμο που ουδεμία σχέση έχει – όπως τονίζουν – με τα σημερινά δεδομένα.

Όπως, δε, δηλώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρκετοί από αυτούς, προσανατολίζονται στο να κλείσουν οι ίδιοι τις αίθουσές τους για να αποφύγουν το λουκέτο.

This entry was posted on Κυριακή, Μάρτιος 24th, 2013 at 13:41 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΜΟΥΣΙΚΗ -ΤΑΙΝΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply