Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ιστορική συνάντηση των δυο Παπών – ΦΩΤΟ

Μάρτιος 24th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε χθες με τον επίτιμο ποντίφικα Βενέδικτο στη θερινή παπική κατοικία του Καστέλ Γκαντόλφο.

Όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν την ιστορική σημασία της συνάντησης. Η δημόσια τηλεόραση Rai μετέδωσε πριν από λίγο εικόνες από το θερμό εναγκαλισμό του πρώην και του νυν προκαθημένων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

«Είμαστε αδέλφια», δήλωσε ο πάπας Βεργκόλιο, ο οποίος προσευχήθηκε μαζί με τον Γιόζεφ Ράτσιγκερ στο παρεκκλήσι της έπαυλης του Καστέλ Γκαντόλφο, που απέχει τριάντα χιλιόμετρα από την ιταλική πρωτεύουσα.

Η επίσημη συνάντησή τους διήρκεσε 45 λεπτά και, όπως τονίζουν οι αναλυτές, στα θέματα συζήτησης, συμπεριλήφθηκαν πιθανότατα το σκάνδαλο Vatileaks (με την κλοπή προσωπικών εγγράφων του Γερμανού επίτιμου ποντίφικα, πριν από ένα χρόνο), όπως και τα σχέδια του πάπα Φραγκίσκου για την ενίσχυση των επισκοπικών συνόδων και την αποδυνάμωση του οργανωτικού μηχανισμού στο εσωτερικό του Βατικανού.

 

Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα δεν προβλέπει κοινό χαιρετισμό των «δυο παπών» από το μπαλκόνι της θερινής κατοικίας, αλλά είναι γνωστό ότι ο νέος ποντιφικας δεν έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο πρωτόκολλο.

Σύμφωνα με πηγές του ιταλικού Τύπου, τέλος, ο Βενέδικτος φέρεται να παρέδωσε στον διάδοχό του ένα φάκελλο 300 σελίδων με θέμα την όλη πραγματικότητα και τα προβλήματα της Αγίας Έδρας. Ωστόσο ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι διέψευσε κατηγορηματικά την πληροφορία αυτή.

www.newsit.gr

This entry was posted on Κυριακή, Μάρτιος 24th, 2013 at 08:13 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply