http://4.bp.blogspot.com/-UK8xrzYJPiU/UUw3ot0eETI/AAAAAAABxqE/s9xbbz0wJTo/s1600/100_0636+-+%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF.JPGΤο 12ο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης “Ο ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ” (έτος ιδρύσεως 1979) επισκέφθηκε την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 την πρώτη μέρα της άνοιξης και ώρα 19.00 το Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λάζαρο Μαλούτα στο δημαρχείο της πόλης.

Στη συνάντηση μας δόθηκε η δυνατότητα να ενημερώσουμε το δήμαρχο για τις μέχρι τώρα δραστηριότητες του συλλόγου, όπως διαλέξεις για αρχαιότητες Γρεβενών-Κοζάνης, απελευθέρωση περιοχής το 1912, συμμετοχή στα αποκριάτικα δρώμενα, ανάδειξη του χώρου του νιάημερου σε τόπο πολιτιστικών εκδηλώσεων με την πραγματοποίηση του πρώτου γρεβενιώτικου πανηγυριού. Ζητήσαμε να είμαστε κοντά στο Δήμο και να θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή μας σε πολιτιστικές και εθελοντικές δραστηριότητες που προγραμματίζει και υλοποιεί ο δήμος. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Δημήτριος Μπουκάλης προανήγγειλε την πραγματοποίηση του δεύτερου πανηγυριού στο χώρο του νιάημερου στις αρχές Ιουλίου και ζήτησε τη συνδρομή των τεχνικών υπηρεσιών για αναβάθμιση του χώρου ( τουαλέτες, πυλώνες ηλεκτροφωτισμού).

Ο κ.Λάζαρος Μαλούτας δήμαρχος του διευρυμένου δήμου μας συνεχάρη για το εθελοντικό έργο που προσφέρουμε, μας ευχήθηκε να έχουμε δύναμη και κουράγιο στο έργο μας, τόνισε ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις δραστηριότητές μας, ότι θα είναι αρωγός στα πλαίσια των δυνατοτήτων του δήμου, επεσήμανε το μεγάλο αριθμό Γρεβενιωτών που διαβιούν στο δήμο, τις φιλικές σχέσεις που επικρατούν μεταξύ των κατοίκων και τα πλεονεκτήματα σε εμπορικό, τουριστικό, επιχειρηματικό επίπεδο που διαγράφονται λόγω της γειτνίασης των δύο περιοχών η οποία αναβαθμίσθηκε με τη λειτουργία της Εγνατίας οδού.

http://3.bp.blogspot.com/-WJnSz3oBu8k/UUw4tWRFB7I/AAAAAAABxqQ/uBqVYt-TkqI/s1600/__________+1.jpg

Ήταν μία επίσκεψη εγκάρδια, φιλική, που στο πρόσωπο και στη συμπεριφορά του δημάρχου φάνηκε η διαχρονική αφομοιωτική τακτική που εφαρμόζουν οι διοικούντες του δήμου (ευγένεια, σεβασμός, ισονομία, ανεκτικότητα) για ενσωμάτωση των πολυαρίθμων κατοίκων που κατά καιρούς εγκαταστάθηκαν στην Κοζάνη και σήμερα αποτελούν ένα αρμονικό σύνολο.

Βασίλης Αποστόλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.