Το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος εξετάζουν το πλαίσιο βάσει του οποίου θα μπορούσαν να ανοίξουν τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα εάν δεν υπάρξει άμεσα οριστική λύση στο θέμα της Κύπρου.

Προσπάθειες ώστε να δοθεί οριστική λύση στο θέμα της Κύπρου γίνονται από όλες τις πλευρές, με το οικονομικό επιτελείο της Ελλάδας να ευελπιστεί ότι εντός της ημέρας θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Σε διαφορετική περίπτωση, η Ελλάδα θα πρέπει να κινηθεί άμεσα και κατά πάσα πιθανότητα αύριο, ώστε να ολοκληρώσει την εξαγορά των εν Ελλάδι κυπριακών τραπεζικών υποκαταστημάτων, για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος μελετούν αυτή τη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα καθώς και το νομικό πλαίσιο για να διερευνηθεί η πιθανότητα να μπορέσει η Ελλάδα να ανοίξει τα υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών στη χώρα μας, ώστε να προχωρήσει η εξαγορά τους εάν δεν προκύψει λύση σήμερα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, το Eurogroup βρίσκεται σε ετοιμότητα για να συνεδριάσει μόλις οριστικοποιηθεί το νέο σχέδιο για την Κύπρο.

Σωτήρης Νίκας στην Καθημερινή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.