Νικήστε την κυτταρίτιδα

Νικήστε την κυτταρίτιδαΌλες θέλουμε να σβήσουμε την κυτταρίτιδα, να την αφανίσουμε και να έχουμε το πιο λείο δέρμα. Μπορείτε να την καταπολεμήσετε με σωστή διατροφή και υπομονή!

Η κυτταρίτιδα απασχολεί 8 στις 10 γυναίκες και δημιουργείται από κακή τοπική αιμάτωση (μικροκυκλοφορία) και πάχυνση των ινών του κολλαγόνου του δέρματος.

Η εμφάνισή της οφείλεται στους ακόλουθους παράγοντες: έλλειψη κίνησης, αυξημένο βάρος, κακές διατροφικές συνήθειες, ασθένειες, γήρανση, ορμονικές διαταραχές, ασθένειες του μεταβολισμού.

Διαβάστε τις πρακτικές συμβουλές που ακολουθούν για να επιβραδύνετε την εμφάνισή της.

– Μην κάνετε αυστηρές δίαιτες: Αυτές επιδεινώνουν την όψη της επιδερμίδας γιατί προκαλούν χαλάρωση του δέρματος λόγω της απότομης απώλειας υγρών.

– Προσθέστε στη διατροφή σας τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Ε, όπως: ωμά, αμύγδαλα, ελαιόλαδο, αβοκάντο καθώς και πλούσια σε ω-3 λιπαρά όπως τόνος, σολομός, λιναρόσπορος. Τα ω-3 λιπαρά ενισχύουν και προστατεύουν τις κυτταρικές μεμβράνες και την προσέλκυση νερού από τα κύτταρα.

– Επιλέξτε φρέσκα φρούτα και λαχανικά:
Τα αντιοξειδωτικά, ιχνοστοιχεία και μέταλλα που περιέχουν συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολικού ρυθμού και επομένως στην ταχύτερη απώλεια λίπους.

– Πίνετε άφθονο νερό και πράσινο τσάι: Για να δείχνει το δέρμα υγιές και να μειωθεί η κυτταρίτιδα χρειάζεται να είναι ενυδατωμένο.

– Μειώστε το αλάτι: Αυξάνεται η κατακράτηση υγρών (λεμφοίδημα) κάνοντας την κυτταρίτιδα πιο έντονη.

– Κάντε έναv oρμoνικό έλεγχο: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και αν είναι δυνατόν αποφύγετε φάρμακα που μεγιστοποιούν την κατακράτηση και ενοχοποιούνται άμεσα για την εμφάνιση κυτταρίτιδας (π .χ αντισυλληπτικά).

– Κόψτε το κάπνισμα: Το τσιγάρο εμποδίζει την σωστή κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η εμφάνιση κυτταρίτιδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.