Μείωση 10% στα τέλη τηλεπικοινωνιών για τις υπηρεσίες του δημοσίου που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ, δηλαδή περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ, επετεύχθη μετά από διαπραγμάτευση με τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Η μείωση των τελών που επετεύχθη και η οποία αποτελεί εισήγηση του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσου Βολουδάκη στην αρμόδια Διακομματική Επιτροπή που προεδρεύει, ισοδυναμεί με εξοικονόμηση δαπάνης 4,89 εκατομμυρίων ευρώ για το δημόσιο, καθώς το αρχικά προβλεπόμενο ύψος των συμβάσεων ήταν 48,92 εκατομμύρια ευρώ. Η έκπτωση αυτή, υπολογίζεται επί των τελών που μετά από διαγωνισμό με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης είχαν συμφωνηθεί τον Απρίλιο του 2012.

Όπως σημειώνεται, οι τελικές εκπτώσεις που προσέφεραν οι πάροχοι μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, υπεβλήθησαν με σφραγισμένες επιστολές κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 4/3/2013, διαβιβάσθηκαν προς την Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού, και τελικά έγιναν ομόφωνα δεκτές από τη Διακομματική Επιτροπή στη συνεδρίαση της 12ης Μαρτίου 2013.

Η διαπραγμάτευση, όπως αναφέρει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έγινε στο πλαίσιο των εργασιών της Διακομματικής Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί για την κατακύρωση του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2286/1995 για τις δημόσιες συμβάσεις.

ΑΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.