http://www.newsbeast.gr/files/temp/CAB84012AD0F75231916C306DCC61446.jpgΚλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Πέμπτη 21 Μαρτίου αλλά και την Παρασκευή 22 Μαρτίου τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, με απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι ασφαλείς.

Ο ίδιος τόνισε, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για όσους έχουν τα χρήματά τους σε κυπριακές είτε σε ελληνικές τράπεζες είτε σε οποιαδήποτε άλλη τράπεζα στην Ελλάδα.

Τίθεται σε εκκαθάριση η Λαϊκή Τράπεζα

http://www.newsbeast.gr/files/temp/905482F7DC2CAF8AD6F00E25637A4780.jpgΜε δεδομένο ότι φαίνεται να μην προχωρούν οι διαπραγματεύσεις με Ρωσία, η Κύπρος καταλήγει σε ένα σχέδιο οδυνηρό μεν, αλλά το οποίο μας απαλλάσσει από την πρόταση για «κούρεμα».

Όπως αναφέρει το sigmalive.com, το σχέδιο προνοεί διαδικασία δημιουργίας νέας καλής τράπεζας για τη Λαϊκή, η οποία μάλλον οδηγείται σε αναδιάρθρωση.

Με αυτό τον τρόπο απαλλασσόμαστε από 2 δισ. και παραμένουν υγιείς, η Ελληνική και η Τράπεζα Κύπρου, οι οποίες δεν θα συμπαρασυρθούν.

Δεσμεύονται επίσης 2,8 δισ. από ταμεία προνοίας ημικρατικών οργανισμών και τραπεζών. Το σχέδιο αυτό φαίνεται να βρίσκει σύμφωνη και την τρόικα, η οποία δεσμεύεται ότι θα στηρίξει το υπόλοιπο τραπεζικό σύστημα μέσω του ELA. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται η οδυνηρότατη πρόταση για «κούρεμα» 10%

Παρόλα αυτά, υπολείπεται ένα δις και γίνεται προσπάθεια να αποφευχθεί το οποίο κούρεμα αλλά αν δεν εξασφαλιστεί το ένα δις, τότε θα γίνει κούρεμα 1,5% κάτι όμως που δεν χαρακτηρίζεται ως οδυνηρό επειδή καλύπτεται από τους τόκους.

Επιπλέον, διασφαλίζονται οι καταθέσεις μέχρι 100 000 ευρώ αλλά υπάρχει πληροφορία ότι μπορούν να διασφαλιστούν και οι καταθέσεις μέχρι 200.000, από τυχόν αναδιάρθρωση Λαϊκής.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.