Του Γιώργου Νούτσου

http://3.bp.blogspot.com/-6NI-1kjslAI/UUq-oh-ZfJI/AAAAAAABxjk/pbUgsY6Prg8/s1600/2011-02-23+002.jpgΟι Έλληνες της Κύπρου είπαν όχι. Αντιστάθηκαν σε υποσχέσεις και εκβιασμούς. Ξεπέρασαν τεχνητά διλήμματα. Προστάτευσαν την Εθνική τους υπόσταση και φυσικά δεν ξεπούλησαν τον πλούτο της γης και της θάλασσάς τους.

Έκαναν λοιπόν, ακριβώς το αντίθετο από αυτό που εμείς κάναμε ! Διέσωσαν τον Εθνικό μας τσαμπουκά και κράτησαν ψηλά το λάβαρο της Ελληνικής λεβεντιάς.

Δεν πρόκειται να μπω στον κόπο, να επιχειρηματολογήσω αν καλά ή κακά έπραξαν, όσον αφορά την τελική έκβαση στην υπό εξέλιξη περιπέτεια τους. Αυτό μόνο η συνέχεια και η ιστορία θα το δείξει….κανένα καταστροφολογικό σενάριο και καμία νόθα και μεθοδευμένη στρατηγική σαν κι αυτές που εξυφαίνονται στα μαγειρεία της Βόννης και των Βρυξελλών. Όπως, δεν πρόκειται να αποδεχτώ κι όλα αυτά τα σενάρια καταστροφής που διασπείρονται γύρωθεν, γιατί δήθεν με τη στάση τους κατέστησαν «απόκληροι» της Ευρωπαικής οικογένειας !

Αυτό όμως που σίγουρα είναι ενδιαφέρον και θα κλονίσει συθέμελα το δικό μας πολιτικό σύστημα , είναι η πιθανότητα, καμία ακραία εξέλιξη (άτακτη χρεωκοπία ή έξοδος από το ευρώ) να μην ακολουθήσει το ΟΧΙ των Κυπρίων αδερφών μας. Γιατί τότε, θα καταδειχτεί με τρόπο εξαιρετικά βροντώδη, πως οι δικοί μας κιότεψαν και μας ξεπούλησαν και μας έχωσαν σε απανωτά Μνημόνια και μας εξαθλίωσαν, χωρίς κανένα απολύτως λόγο !!! Το τρέμουν κι απευχονται να συμβεί…Θάναι πολύ τυχεροί αν πράγματι μέχρι το τέλος το αποφύγουν !

Θα σταθώ λοιπόν, μόνο στο εξαιρετικά ενδιαφέρον και συναρπαστικό γεγονός της σημειολογίας της πράξης τους.

ΣΗΚΩΣΑΝ ΜΠΟΙ…! ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ «ΟΧΙ»…! ΕΤΡΙΨΑΝ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΜΕΡΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ…! ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑΙΝΕΚΟΙ…! ΔΙΕΣΩΣΑΝ ΤΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ…! ΣΥΝΕΔΕΣΑΝ ΤΟ ΑΝΕΥΡΟ ΠΑΡΟΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ…! ΕΔΩΣΑΝ ΜΑΘΗΜΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ…!

Και μόνο το γεγονός πως αυτή η στάση τόσο πολύ διέγειρε το θυμικό των εδώ Ελλήνων, αποδεικνύει περίτρανα την δίψα του κόσμου για αντίσταση και αντίδραση σε οτιδήποτε ακραίο και καταστροφικό κάποιοι απεργάζονται…Αποτελεί παράλληλα κι ένα μάθημα. Μάθημα στους «εδώ πολιτευόμενους Τροικανούς», πως πέρα από τους αριθμούς, πέρα από τις γονυπετούσες πολιτικές τους, πέρα από τις λογικές της μικροπολιτικής και προσωπικής μακροημέρευσης τους, υπάρχουν και οι άνθρωποι και οι κόποι μιας ζωής και το μέλλον της νέας γενιάς και βέβαια, το διόλου «αμελητέο» γεγονός της Εθνικής μας υπόστασης…!

Οι Κύπριοι προέβαλαν τον Ελληνισμό και διέσωσαν τα προσχήματα. Κανένας προβληματικός Σόιμπλε και καμιά Μερκελ δεν μπόρεσαν με τις ανεδαφικές και προσβλητικές τους αναφορές να τους γονατίσουν. Απέδειξαν πως αν και «μικροί», είναι πολύ «μεγάλοι». Αν και «λίγοι», απίστευτα «πολλοί». Αν και «αδύναμοι», εξαιρετικά «δυνατοί»…!

Μου έκανε αλγεινή εντύπωση κάποια αναφορά στα ΜΜΕ , πως με ανακοίνωση της η Ελληνική κυβέρνηση συμπαρίσταται στον αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού…! Μα είναι κωμικοτραγικό αυτοί που μόλις δυο μέρες πριν υπερψήφισαν στις Βρυξέλλες μαζί με όλους τους άλλους την πολιτική της οικονομικής αφαίμαξης των Κυπρίων, αυτοί που δεν προέβαλαν ούτε ένα ΟΧΙ, να έρχονται και να λένε πως συμπαρίστανται !!! Σε τι; Με ποιο τρόπο; Με ποια κοινή μεταξύ τους συνισταμένη; Με ποια κοινή από δω και πέρα γραμμή;

Λόγια, λόγια , λόγια…Έπεα πτερόεντα…! Στάχτη στα μάτια για να κρυφτεί η δική τους γύμνια και η απίστευτη κλακαδόρικη πολιτική τους ! Μάλλον η Ελλάδα μας είναι αυτή , που σήμερα δέχεται μαθήματα κύρους, πατριωτισμού και αξιοπρέπειας από τους αδερφούς Κυπρίους…Για να αποδειχτεί περίτρανα για μια ακόμα φορά στην ιστορική συνέχεια, πως «ουκ εν τω πολλω το ευ»…!!!

700.000 ελληνοκύπριοι , μάλλον διαθέτουν πολύ περισσότερο τσαμπουκά από τα 10.000.000 των Ελλήνων…! Κι αυτό μάλλον θάπρεπε να μας ρίξει σε βαριά περισυλλογή…!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.