Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέο σοκ στην Κύπρο – Απαιτεί ξανά κούρεμα στις καταθέσεις και κάτω των 100.000 ευρώ η τρόικα

Μάρτιος 21st, 2013 by Χρήστος Μίμης

Νέα σύσκεψη των αρχηγών στις 09:30 για να κρίνουν τα νέα δεδομένα στην Κύπρο – Πέφτει πάλι στο τραπέζι το σπάσιμο των τραπεζών σε “καλές” και “κακές”

Οι εταίροι γύρισαν πίσω όλα τα σχέδια που υπέβαλε η Κυπριακή πλευρά. Κομισιόν, ΕΚΤ και Γερμανοί όλη μέρα χθες επέμεναν μονότονα ότι δεν θα γίνει δεκτό κανένα σχέδιο που δεν θα περιλαμβάνει κούρεμα, αλλά όσο περνούσαν οι ώρες η κατάσταση γινόταν ολοένα και χειρότερη.

Πλέον εξετάζεται ξανά το ενδεχόμενο να μπει χέρι στις καταθέσεις και κάτω από τις 100.000 ευρώ που φάνηκε αρχικά να έχει βγει από το κάδρο ως ενδεχόμενο.

Το νέο σχέδιο προβλέπει ένα πιο light κούρεμα για τις μικρές καταθέσεις, σε συνδυασμό με άλλα μέτρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες προτείνεται κούρεμα 3% από το πρώτο ευρώ ως τις 100.000 ευρώ, 7% από 100.001 ευρώ ως τις 500.000 και 9% από 500.001 και άνω.

Πρώτα απ’ όλα στη νέα σύσκεψη των αρχηγών θα αναζητηθούν μέτρα ώστε να απαλειφθεί η πιθανότητα για κούρεμα των καταθέσεων κάτω από τις 100.000, ωστόσο τα δεδομένα είναι δύσκολα, μάλλον και αυτές οι καταθέσεις θα κουρευτούν.

Πλέον το κούρεμα θα μετονομαστεί σε εισφορά αλληλεγγύης και είναι πιθανό να ενισχυθεί και με σειρά άλλων μέτρων που θα πείσουν την τρόικα.

Όπως, σπάσιμο των τραπεζών και σε «καλές» και «κακές» και πώληση των πρώτων καθώς και σχέδιο για περιορισμό της κίνησης κεφαλαίων ώστε να αποφευχθεί μαζικό κύμα φυγής από τις τράπεζες.
“Παίζει” πάντα και το θέμα έκδοσης ομολόγων με ρήτρες φυσικού αερίου .Τα έσοδα από την πώληση των ομολόγων θα μπορούσε να καλύψει την απώλεια των εσόδων από τους μειωμένους συντελεστές φορολόγησης για τις μικρές καταθέσεις.

Όλα αυτά ενώ η Λευκωσία αναμένει τις εξελίξεις από τη Μόσχα, καθώς χθες οι Ρώσοι φάνηκε να έχουν ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις, μπλοκάροντας τις όποιες εξελίξεις πάνω στις οποίες είχε βασιστεί το σχέδιο της Κύπρου.

www.newsit.gr

This entry was posted on Πέμπτη, Μάρτιος 21st, 2013 at 07:34 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply