Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μείωση 10% στα τέλη τηλεπικοινωνιών για τις υπηρεσίες του δημοσίου

21 Μαρτίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Μείωση 10% στα τέλη τηλεπικοινωνιών για τις υπηρεσίες του δημοσίου που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ, δηλαδή περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ, επετεύχθη μετά από διαπραγμάτευση με τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Η μείωση των τελών που επετεύχθη και η οποία αποτελεί εισήγηση του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσου Βολουδάκη στην αρμόδια Διακομματική Επιτροπή που προεδρεύει, ισοδυναμεί με εξοικονόμηση δαπάνης 4,89 εκατομμυρίων ευρώ για το δημόσιο, καθώς το αρχικά προβλεπόμενο ύψος των συμβάσεων ήταν 48,92 εκατομμύρια ευρώ. Η έκπτωση αυτή, υπολογίζεται επί των τελών που μετά από διαγωνισμό με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης είχαν συμφωνηθεί τον Απρίλιο του 2012.

Όπως σημειώνεται, οι τελικές εκπτώσεις που προσέφεραν οι πάροχοι μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, υπεβλήθησαν με σφραγισμένες επιστολές κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 4/3/2013, διαβιβάσθηκαν προς την Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού, και τελικά έγιναν ομόφωνα δεκτές από τη Διακομματική Επιτροπή στη συνεδρίαση της 12ης Μαρτίου 2013.

Η διαπραγμάτευση, όπως αναφέρει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έγινε στο πλαίσιο των εργασιών της Διακομματικής Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί για την κατακύρωση του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2286/1995 για τις δημόσιες συμβάσεις.

ΑΜΠΕ

This entry was posted on Πέμπτη, 21 Μαρτίου, 2013 at 21:48 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply