Αρχισε η προετοιμασία της Ελλάδας για το ματς στη Ζένιτσα την Παρασκευή

Εθνική: Με καλή διάθεση και όπλο την εμπειρία εν όψει Βοσνίας

Το βάρος στις στημένες φάσεις έριξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός κ. Φερνάντο Σάντος στην πρώτη προπόνηση της Εθνικής την Τρίτη (19/3), εν όψει του κρίσιμου αγώνα της Παρασκευής (22/3) στη Ζένιτσα, με αντίπαλο τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ 2014.

Η προπόνηση της Εθνικής έγινε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά με τους παίκτες, έπειτα από ένα δεκάλεπτο προθέρμανσης, να δουλεύουν κυρίως στα στημένα (εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ).

Στη συνέχεια οι διεθνείς έπαιξαν διπλό, ενώ ο αρχηγός Γιώργος Καραγκούνης έκανε ατομικό πρόγραμμα για λόγους συντήρησης.

Το διπλό έληξε 5-4 με νικήτρια την μπλε ομάδα, τα γκολ της οποίας σημείωσαν οι Γκέκας (3), Κονέ και Ταχτσίδης. Τα γκολ της άλλης ομάδας πέτυχαν οι Μήτρογλου (2), Σαλπιγγίδης και Κατσουράνης.

Κίτρινοι: Σηφάκης, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μανιάτογλου (διερμηνέας Σάντος) Μανιάτης, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης και Μήτρογλου.

Μπλε: Καρνέζης, Βύντρα, Μανωλάς, Μαλεζάς, Χολέμπας, Ταχτσίδης, Τζιόλης, Τοροσίδης, Κονέ, Γκέκας και Σαμαράς.

Μετά το τέλος της προπόνησης οι Τζαβέλλας, Χριστοδουλόπουλος και Σαμαράς έκαναν απευθείας εκτελέσεις φάουλ χωρίς τερματοφύλακα.

Η προετοιμασία της Εθνικής μας θα συνεχιστεί την Τετάρτη (20/3) με προπόνηση που θα γίνει το πρωί (11.00).

Καραγκούνης: «Εμείς την εμπειρία»

Ο αρχηγός της Εθνικής Γιώργος Καραγκούνης τόνισε: «Το πλεονέκτημα της Βοσνίας είναι ότι παίζει στην έδρα της, εκεί όπου έχει τεράστια υποστήριξη από τον κόσμο της. Όμως το δικό μας πλεονέκτημα έγκειται στην εμπειρία που έχουμε ως ομάδα.

Ο τρόπος που έχουμε αγωνιστεί σε ανάλογα δύσκολα και σημαντικά παιχνίδια κατά το παρελθόν με κάνει αισιόδοξο. Το παιχνίδι της Παρασκευής είναι μεν σημαντικό, αλλά όχι το τελευταίο στα προκριματικά. Είναι πάντως σαφές πως η ομάδα που θα κερδίσει, θα αποκτήσει ψυχολογία κι ένα σημαντικό προβάδισμα για τη συνέχεια».

Σαμαράς: «Δεν έχουμε πίεση»

Από την πλευρά του ο Γιώργος Σαμαράς είπε: «Δεν είναι ματς ζωής και θανάτου. Θέλουμε να πάμε με ηρεμία και συγκέντρωση στην Βοσνία για να παίξουμε το παιχνίδι μας. Δεν έχουμε πίεση. Θέλουμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι μας. Πάμε πάντα για τη νίκη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.