Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΕΠΟ: Οι ποινές για τον Κατίδη – Διακοπή συμβολαίου θα προτείνει ο Δημητρέλος

Μάρτιος 19th, 2013 by Χρήστος Μίμης

http://img.protothema.gr/E48F9E45F0C2C745F7858C9BB874E214.jpgΤο άρθρο με το οποίο αναμένεται να δικαστεί από την ΕΠΟ ο Κατίδης «είναι το 23 του Πειθαρχικού Κώδικα περί ρατσισμού.

Ειδικότερα προβλέπει πέντε αγωνιστικές και πρόστιμο στον παραβάτη, αλλά και απώλεια του αγώνα στα χαρτιά για την ομάδα στην οποία ανήκει ο παραβάτης. Ωστόσο η ΑΕΚ δεν κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμώ διότι οι ενδείξεις φανερώνουν ότι οι δικαστές θα προσωποποιήσουν το θέμα στον ποδοσφαιριστή και δεν θα τεθεί θέμα συλλογικής ευθύνης.

Το 23 δεν είναι το μοναδικό άρθρο του Π.Κ. που μπορεί να σταθούν οι δικαστές. Υπάρχουν και άλλα το άρθρο περί δυσφήμησης του αθλήματος, το οποίο προβλέπει προσωπικές ποινές από 1 έως 3 χρόνια αποκλεισμού από τα γήπεδα.

Μένει να δούμε στην πράξη την αυστηρότητα που θα δείξουν οι δικαστές, αν και από την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ στην οποία υπάγονται ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς και επιτροπή εφέσεων φαίνεται ότι υπάρχει μια τάση για σκληρή αντιμετώπιση. Σε πρωτόδικο επίπεδο, ο ποδοσφαιριστής προφανώς θα κληθεί σε απολογία από την πειθαρχική της Σούπερ Λίγκας. Επίσης, υπάρχει πάντα η πιθανότητα της αυτεπάγγελτης έφεσης και από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς. Αυτό σημαίνει ότι η πρωτόδικη ποινή στο δευτεροβάθμιο εκτός από το να μικρύνει, μπορεί και να μεγαλώσει.

Μηνάς Τσαμόπουλος

Διακοπή συμβολαίου στον Κατίδη θα προτείνει ο Δημητρέλος

Αντίθετος με την δημόσια επίθεση όλων στον Γιώργο Κατίδη φάνηκε ο Ανδρέας Δημητρέλος με δηλώσεις του στο Μega, τόνισε ωστόσο ότι θα προβεί σε ενέργειες για να διακοπεί το συμβόλαιο του νεαρού παίκτη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημητρέλος στο MEGA

-Πώς κρίνετε τη χειρονομία του ποδοσφαιριστή της ομάδας σας;

Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ ενήργησε αψυχολόγητα τη δεδομένη χρονική στιγμή του αγώνα. Ήταν μια κίνηση που δεν συνάδει τόσο με την ιδέα του αθλητισμού, όσο και με την ιστορία του συλλόγου. Προήλθε από έναν παίκτη 19 χρονών και έγινε κάτω από πίεση, σε ένα παιχνίδι που ήταν για την ΑΕΚ υψίστης σημασίας -δεν παύει όμως αυτή η ενέργεια να έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα και στην Ελλάδα, αλλά και στο σωματείο.

-Θα τιμωρηθεί ο παίκτης;

Ως πρόεδρος της ΠΑΕ, αλλά και ως άνθρωπος θεωρώ ότι ο παίκτης πρέπει να τιμωρηθεί, αλλά δεν ξέρω αν στο πρόσωπο του Κατίδη πρέπει να εξαντλήσουμε πειθαρχικά «όλες» τις ποινές. Η τιμωρία ωστόσο πρέπει να είναι τέτοια, που να παραδειγματιστεί και η υπόλοιπη κοινωνία. Θα εισηγηθώ στο Διοικητικό Συμβούλιο διακοπή του συμβολαίου του παίκτη. Θέλω να συμπληρώσω ότι, κατά τη γνώμη μου, η ενέργεια του δεν είχε πολιτικό χαρακτήρα και εφόσον ένα παιδί 19 χρονών μπορεί να δείξει μεταμέλεια, ίσως να υπάρξουν ελαφρυντικά.

ΔΟΛ

This entry was posted on Τρίτη, Μάρτιος 19th, 2013 at 15:33 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply