Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις σε γραφεία βουλευτών της ΝΔ

Μάρτιος 19th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Για τους εμπρησμούς στη Θεσσαλονίκη

http://img.protothema.gr/0562FFB4453D7DF65F896D0CE19D4C86.jpgΗ αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Ολικοί αρνητές συστράτευσης με το υπάρχον», με προκήρυξη που ανήρτησε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανέλαβε την ευθύνη για την τριπλή εμπρηστική επίθεση, που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Καλαφάτη, Κώστα Γκιουλέκα και Γιώργου Ορφανού, στη Θεσσαλονίκη.

Οι συντάκτες της προκήρυξης υποστηρίζουν πως στόχος της οργάνωσης δεν ήταν η πρόκληση κάποιου τραυματισμού, αλλά να στείλει ένα «μήνυμα» και να διαχύσει «το χάος και την αναρχία». «Έτσι όπως μπαίνουν στις ζωές μας, να μπούμε και εμείς στις δικές τους» αναφέρουν και εξαπολύουν απειλές για «διαρκείς εχθροπραξίες μέχρι την ολική καταστροφή κράτους και εξουσίας».

Στηλιτεύουν την «κρατική καταστολή» που, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, εφαρμόζεται σε «κατειλημμένους χώρους» και όπου εκδηλώνονται «εστίες αντίστασης», κάνοντας, στο σημείο αυτό, ιδιαίτερη αναφορά στο «δόγμα της μηδενικής ανοχής» που εφαρμόζεται στην περίπτωση των κατοίκων και πολιτών που εναντιώνονται στην εγκατάσταση μεταλλείων εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Ακόμη, οι συντάκτες εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε «αιχμάλωτους συντρόφους τους», μεταξύ αυτών σε κατηγορούμενα ως μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» και «Επαναστατικός Αγώνας» αλλά και στους τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

This entry was posted on Τρίτη, Μάρτιος 19th, 2013 at 10:51 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply