Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πρόταση της Gazprom για απεγκλωβισμό των κυπριακών τραπεζών από το αδιέξοδο

18 Μαρτίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ανατροπή με ρωσικό deal…

Οι Ρώσοι παρέδωσαν έγγραφη πρόταση απεγκλωβισμού της Κύπρου από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με το Eurogroup, για κούρεμα τραπεζικών καταθέσεων.

Η πρόταση των Ρώσων σύμφωνα, με πληροφορίες του newsit.com.cy, αφορά τη δημιουργία εξ’ ολοκλήρου του τερματικού σταθμού και ανάληψη της διαχείρισης του με πλειοψηφικό πακέτο, με αντάλλαγμα να αναλάβει την ανακεφαλαιοποίηση των δύο κυπριακών τραπεζών χωρίς να χρειαστεί καμία δανειοδότηση της Κύπρου από την Τρόικα.

Οι πρώτες πληροφορίες του newsit.com.cy αναφέρουν ότι η κυβέρνηση, διατύπωσε από την αρχή ενδοιασμούς έναντι της πρότασης της Ρωσικής εταιρείας, καθώς μια τέτοια εξέλιξη, θα μπορούσε να μας καταστήσει δέσμιους σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του φυσικού μας πλούτου και την κατανομή των κερδών του.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι η πρόταση έγινε με τη διαμεσολάβηση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, απέρριψε την πρόταση της Gazprom, καθώς επιθυμεί η λύση να προέρχεται από την Ευρώπη.

newsit.com.cy

This entry was posted on Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2013 at 11:04 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply