Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΚΥΠΡΟΣ: Η κρίσιμη μάχη για τις 29 ψήφους – Ποιοι ψηφίζουν «ναι» και ποιοι «όχι»

Μάρτιος 18th, 2013 by Χρήστος Μίμης

http://img.protothema.gr/492A8E586C5107672E9234A5E0FFC2CE.jpgΗ κυπριακή Βουλή καλείται σήμερα να ψηφίσει επί του σχεδίου διάσωσης της οικονομίας και να εγκρίνει το αμφιλεγόμενο μέτρο του κουρέματος των τραπεζικών καταθέσεων, το οποίο έχει τεθεί ως όρος για την παροχή της βοήθειας.

Η κρίσιμη συνεδρίαση θα αρχίσει στις 16:00 και αναμένεται τα πνεύματα να οξυνθούν, καθώς υπάρχουν πτέρυγες στη Βουλή που είναι αντίθετες με το επίμαχο σχετικό νομοσχέδιο.

Το κομμουνιστικό κόμμα ΑΚΕΛ, το οποίο διαθέτει 19 από τις 56 έδρες στο Κοινοβούλιο και η ΕΔΕΚ με 5 έδρες έχουν έχει ήδη απορρίψει το σχέδιο διάσωσης.

Επικριτικό εμφανίζεται ακόμη και το ΔΗΚΟ, ο μικρός κυβερνητικός σύμμαχος του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του κόμματός του ΔΗΣΥ.

Οι ισορροπίες είναι λεπτές. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) διαθέτει 20 έδρες από τις 56 του Κοινοβουλίου και χρειάζεται στήριξη από άλλες παρατάξεις για να περάσει τα μέτρα.

Εάν δεν υπάρξουν διαρροές, ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ διαθέτουν 28 ψήφους, μια λιγότερη απ’ όσες χρειάζονται για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου.

Η κυβέρνηση κάνει αγώνα δρόμου για να επικυρώσει τη συμφωνία πριν οι τράπεζες ανοίξουν τις πύλες τους την Τρίτη το πρωί, φοβούμενη ότι θα υπάρξει μαζική ανάληψη καταθέσεων. Σήμερα λόγω της αργίας της Καθαράς Δευτέρας οι τράπεζες είναι κλειστές.

Εν τω μεταξύ, στις 9:30 συγκαλείται εκ νέου το υπουργικό συμβούλιο και στις 11:00 ο κ. Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους βουλευτές.

Πρώτο Θέμα + www.newsit.gr

This entry was posted on Δευτέρα, Μάρτιος 18th, 2013 at 08:35 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply