Επέμβαση στις φυλακές πραγματοποιούν αυτή την ώρα διμοιρίες των ΜΑΤ με αντιασφυξιογόνες μάσκες…

Ο Ριζάι κρατά ομήρους τέσσερις σωφρονιστικούς υπαλλήλους στις φυλακές Μαλανδρίνου(Ανανεωμένο)Συνεχίζεται το θρίλερ στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου από το βράδυ του Σαββάτου ο γνωστός κακοποιός Αλκέτ Ριζάι κρατά μαζί με δύο συγκρατούμενούς του έξι σωφρονιστικούς υπαλλήλους ομήρους, απειλώντας να τινάξει στον αέρα το σωφρονιστικό ίδρυμα, αν δεν αφεθεί ελεύθερος.

Ο Ριζάι φέρεται να κρατά μια χειροβομβίδα και απειλεί να την χρησιμοποιήσει, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στην κατοχή του και δύο αυτοσχέδια μαχαίρια.

Η ομηρία ξεκίνησε αργά το βράδυ του Σαββάτου και σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλβανός κακοποιός κατάφερε, άγνωστο πώς, να αιφνιδιάσει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και να περάσει από την πτέρυγα όπου βρίσκεται έγκλειστος, στο φρουραρχείο και κοντά στην πύλη εξόδου των φυλακών.

Ο γνωστός κακοποιός ζητά να του δοθεί αυτοκίνητο και να διαφύγει από το χώρο των φυλακών. «Είναι η τρίτη φορά και φαρμακερή» φέρεται να τονίζει ο Ριζάι κάνοντας γνωστές τις διαθέσεις του.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο κρατούμενος και οι συνεργοί του, έδωσαν χρονική διορία σχετικά με την απαίτηση τους να τους προσφερθεί το αυτοκίνητο με το οποίο ουσιαστικά θα αποδράσουν από τις φυλακές.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες αφέθηκε ελεύθερη η σύντροφός του Σούλα και η γυναίκα που τον είχε βοηθήσει να αποδράσει στο παρελθόν.

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στις φυλακές έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα άντρες των ΕΚΑΜ που έχουν οπτική επαφή με τον Ριζάι δεν επεμβαίνουν καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση τν ομήρων. Επίσης κλήθηκαν να παρουσιαστούν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι το Σάββατο βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας.

Εκτός από τον διαπραγματευτή της Αστυνομίας, στις φυλακές έχουν μεταβεί η εισαγγελέας Πρωτοδικών Άμφισσας και ο γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης Μάριος Σκανδάμης, ο οποίος είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον υπουργό Αντώνη Ρουπακιώτη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αργά το βράδυ του Σαββάτου είχε σύντομη επικοινωνία με τη σύντροφό του Σούλα και της είχε διαμηνύσει ότι όλα θα τελειώσουν απόψε ή θα φύγει από τη φυλακή ή θα τον σκοτώσουν.

Επίσης επικοινώνησε μαζί του και ο συνήγορος του Σάκης Κεχαγιόγλου ο οποίος έως τις 2 τα ξημερώματα που διακόπηκε η επαφή μεταξύ τους προσπαθούσε να τον ηρεμήσει και τον παρακάλεσε να δώσει τέλος στην ομηρεία παραδίδοντας τα όπλα και τα εκρηκτικά που είχε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλκέτ Ριζάι είχε αποδράσει δύο φορές με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Η πρώτη ήταν στις 4 ιουνίου 2006 και συνελήφθη λίγες ημέρες αργότερα.

Η δεύτερη ήταν στις 22 Φεβρουαρίου 2009. Συνελήφθη ξανά λίγους μήνες αργότερα, στις 17 Νοεμβρίου 2009, στο Γραμματικό μαζί με την σύντροφό του.

Επέμβαση στις φυλακές Μαλανδρίνου πραγματοποιούν αυτή την ώρα διμοιρίες των ΜΑΤ με αντιασφυξιογόνες μάσκες…

Πυροβολισμοί και εκρήξεις βομβίδων κρότου-λάμψης και χημικών ακούστηκαν πριν από λίγο στις φυλακές Μαλανδρίνου και όλα δείχνουν ότι οι άνδρες της ΕΚΑΜ που είχαν σταλεί εκεί από την Αθήνα και την Πάτρα επιχειρούν επέμβαση για τη σύλληψη του Αλκέτ Ριζάι και την απελευθέρωση των ομήρων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ένας εκ των ομήρων κατάφερε να ξεφύγει από τον σκληρό κακοποιό, εκμεταλλευόμενος τους καπνούς και την αναστάτωση που προκλήθηκε από την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στις φυλακές.

Οι κομάντος της ΕΛ.ΑΣ. εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ο βαρυποινίτης κρατούμενος δεν είχε οπτική επαφή με τον γύρω χώρο, καθώς το Αρχιφυλακείο σε έναν μικρό διάδρομο του οποίου είναι εγκλωβισμένος μαζί με τους ομήρους δε διαθέτει παράθυρο.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι τα ΜΑΤ κατάφεραν με γερανό να απεγκλωβίσουν έξι εργαζόμενους της φυλακής, των οποίων η ζωή κινδύνευε.

Στις μέσω ασυρμάτου συνομιλίες του με τους διαπραγματευτές της ΕΛΑΣ και τον εισαγγελέα, ο Ριζάι ισχυριζόταν ότι κρατάει δυο χειροβομβίδες και είναι ζωσμένος με 200 γραμμάρια εκρηκτικών τύπου C4.

Μαζί του έχουν επικοινωνήσει από το βράδυ ο συνήγορός του Σάκης Κεχαγιόγλου και η σύντροφός του Σούλα, αλλά δεν κατάφεραν να τον πείσουν να παραδοθεί.Ωστόσο ο κακοποιός φέρεται αποφασισμένος να φθάσει μέχρι το τέλος.

«Αφήστε τον να κουραστεί»

Στην κόπωση του Ριζάι φαίνονται πως ποντάρουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματευτές. Το υπ. Δικαιοσύνης φαίνεται να βασίζεται στην κόπωση που έχει αρχίσει να εμφανίζει ο κακοποιός, δεδομένου ότι το όλο σκηνικό βρίσκεται σε εξέλιξη από τις εννιά το βράδυ του Σαββάτου. Κατά τις πληροφορίες, επιτελείς του υπουργείου θεωρούν πως αν ατονήσει ο Ριζάι, λόγω κούρασης, τότε μπορεί και να «καταθέσει» τα όπλα. Αυτός είναι ίσως και ένας από τους λόγους που η επιχείρηση είναι τόσες ώρες σε εξέλιξη και οι διαπραγματεύσεις παρουσία εισαγγελέα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Ακούστε τρία ηχητικά όπου ο Ριζάι αναφέρει τα αιτήματά του.

Star-Fm.gr με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα και το ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.