Κηδεύτηκε το Σάββατο με έξοδα του κράτους η πριγκίπισσα της Σουηδίας, Λίλιαν, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών πριν από λίγες μέρες. Η πριγκίπισσα, που μαζί με τον σύζυγό της πρίγκιπα Μπέρτιλ, αποτέλεσαν ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια στη σκανδιναβική χώρα, ενταφιάστηκε στο κοιμητήριο στο Πάρκο Χάγκα, στα προάστια της Στοκχόλμης.

Γνώρισε τον πρίγκιπα Μπέρτιλ το 1947, ενώ ήταν παντρεμένη με βρετανό υπήκοο. Δύο χρόνια μετά χώρισε τον άνδρα της για να είναι μαζί του, τελικά όμως κατάφεραν να παντρευτούν μόλις το 1976, όταν και οι δύο είχαν περάσει τα 60, καθώς ο πατέρας του πρίγκιπα, βασιλιάς Αγούστος Αδόλφος δεν έδινε τη συγκατάθεσή του.

Ο Μπέρτιλ πέθανε το 1997 ενώ η πριγκίπισσα τα τελευταία χρόνια υπέφερε από Αλτσχάιμερ. Λίγο μετά το θάνατο του συζύγου της, η πριγκίπισσα Λίλιαν είχε γράψει ένα βιβλίο όπου διηγούνταν τις δυσκολίες του πριγκιπικού της γάμου. Πρώην μοντέλο, η Ουαλή στην καταγωγή Λίλιαν ήταν δραστήρια μέχρι λίγα χρόνια πριν από τον θάνατό της.

ΑΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.