Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κηδεύτηκε η πριγκίπισσα της Σουηδίας, Λίλιαν

17 Μαρτίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Κηδεύτηκε το Σάββατο με έξοδα του κράτους η πριγκίπισσα της Σουηδίας, Λίλιαν, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών πριν από λίγες μέρες. Η πριγκίπισσα, που μαζί με τον σύζυγό της πρίγκιπα Μπέρτιλ, αποτέλεσαν ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια στη σκανδιναβική χώρα, ενταφιάστηκε στο κοιμητήριο στο Πάρκο Χάγκα, στα προάστια της Στοκχόλμης.

Γνώρισε τον πρίγκιπα Μπέρτιλ το 1947, ενώ ήταν παντρεμένη με βρετανό υπήκοο. Δύο χρόνια μετά χώρισε τον άνδρα της για να είναι μαζί του, τελικά όμως κατάφεραν να παντρευτούν μόλις το 1976, όταν και οι δύο είχαν περάσει τα 60, καθώς ο πατέρας του πρίγκιπα, βασιλιάς Αγούστος Αδόλφος δεν έδινε τη συγκατάθεσή του.

Ο Μπέρτιλ πέθανε το 1997 ενώ η πριγκίπισσα τα τελευταία χρόνια υπέφερε από Αλτσχάιμερ. Λίγο μετά το θάνατο του συζύγου της, η πριγκίπισσα Λίλιαν είχε γράψει ένα βιβλίο όπου διηγούνταν τις δυσκολίες του πριγκιπικού της γάμου. Πρώην μοντέλο, η Ουαλή στην καταγωγή Λίλιαν ήταν δραστήρια μέχρι λίγα χρόνια πριν από τον θάνατό της.

ΑΜΠΕ

This entry was posted on Κυριακή, 17 Μαρτίου, 2013 at 19:40 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply