Είναι επτάψυχη!

Η ΑΕΚ δεν πεθαίνει!

Μένοντας όρθια από την πίεση της εξαιρετικής Βέροιας, τις δυο αναγκαστικές αλλαγές και το ηλεκτροσόκ της ισοφάρισης του Ολαϊτάν στο 75’ (ο Φούντας είχε ανοίξει το σκορ στο 3’), η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 και απέδειξε ότι είναι πολύ… ΑΕΚ για να πεθάνει!

Η προβολή του Κατίδη στο 84’ λύτρωσε την «Ένωση» και της επέτρεψε -εκμεταλλευομένη και τ’ άλλα αποτελέσματα- να βάλει άλλες δυο ομάδες (εκτός της σημερινής της αντιπάλου) από κάτω στη βαθμολογία.

Αποθέωση πριν και μετά τη λήξη του αγώνα για τον Νίκο Γεωργέα, που επέστρεψε για πρώτη φορά ως αντίπαλος της ΑΕΚ μετά από 11,5 χρόνια που φόρεσε τη φανέλα της.

Πώς έπαιξε

Στη «συνταγή» με την οποία είχε γευτεί το σερί που την είχε βγάλει από την επικίνδυνη ζώνη επέστρεψε η ΑΕΚ. Χωρίς σημαντικές απουσίες, ο Έβαλντ Λίνεν επανέφερε τον ρόμβο -αλλά και την ενδεκάδα με την οποία τον στελέχωνε όταν δεν αντιμετώπιζε αγωνιστικά προβλήματα. Έτσι, παρέταξε ως εξής την «Ένωση»:

Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής και Βλάχος. Σε ρόλο αμυντικού χαφ επέστρεψε ο Μητρόπουλος, μπροστά του ήταν οι Ρίκκα-Κορδέρο, επιτελικός ξεκίνησε ο Γκερέιρο και δίδυμο στην επίθεση οι Φούντας και Πετρόπουλος.

Το ματς

Ο παλιός είναι αλλιώς, λέει το σουξεδάκι. Και όταν πρόκειται για τον Νίκο Γεωργέα είναι ακόμα πιο… αλλιώς για τους φίλους της ΑΕΚ, που τον αποθέωσαν πριν τη σέντρα. Πριν καν κοπάσει όμως το χειροκρότημα για τον «Φούλη», ο Φούντας απέδειξε ότι κι ο νέος είναι ωραίος. Με άψογο κοντρόλ στην όμορφη πάσα του Γκερέιρο. Ψυχραιμία που δεν είχε δείξει στα προηγούμενα ματς. Και τελείωμα που δεν επέτρεπε στον Λόπεζ να γλιτώσει το «μοιραίο» για την ομάδα του.

Αντί να την εμψυχώσει όμως, το γκολ… άγχωσε την ΑΕΚ. Και σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Φούντα, την οδήγησε να οπισθοχωρήσει. Να πιεστεί από τους ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς της Βέροιας. Και να αισθάνεται τυχερή που τη γλίτωσε χωρίς πέναλτι ή την ισοφάριση -σε ένα πλασέ του Καλτσά όπου μοιάζει γρίφος το αν η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Μητρόπουλου ή στην κοιλιά του Τσουμάγκα. Όπως γρίφος μοιάζει και το τι είχε στο μυαλό του ο Κατίδης, όταν έφυγε σε αντεπίθεση κι αντί να βγει «φάτσα» με τον Λόπεζ, επιχείρησε… σκαφτό.

Μετά την επιστροφή απ’ την ανάπαυλα ένα μόνο πράγμα ήταν πιο προφανές απ’ την προτεραιότητα της ΑΕΚ να προστατέψει το σκορ. Το ότι οι κενοί χώροι που άφηνε ταυτόχρονα η Βέροια στην προσπάθεια να το ισοφαρίσει θα έκαναν «ρωσική ρουλέτα» το ματς. Κι αφού δεν κατάφερε να… εκπυρσοκροτήσει ο Μητρόπουλος (άψυχο πλασέ αμαρκάριστος), το «μπαμ» το έκανε ο Ολαϊτάν. Χωρίς να το σκεφτεί καθόλου μετά τις κόντρες -κι ας πλήρωσε με τραυματισμό την ισοφάριση.

Είπαμε όμως. Η μέρα που θα πεθάνει (έστω και βαθμολογικά) η ΑΕΚ αργεί ακόμα. Έστω κι αν είχε χάσει ήδη λοιπόν και τον Τσουμάγκα (ο Τσουκαλάς τον αντικατέστησε) και με τη βοήθεια του ποιοτικού Ανάκογλου, η «Ένωση» βγήκε μπροστά. Πίεσε -έστω και ανορθόδοξα. Κι όπως άξιζε στη μάχη που έδωσε και στο ότι δεν παραδόθηκε όταν όλα έμοιαζαν μαύρα, βρήκε τη λύτρωση απ’ την προβολή του Κατίδη. Ο οποίος άλλαξε όσο έπρεπε την πορεία της μπάλας στο σουτ του Κορδέρο για να σημάνει πανζουρλισμός στο ΟΑΚΑ!

Tα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση ΑΕΚ – Βέροια για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Τσουμάγκας (73’ λ.τ. Τσουκαλάς), Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Βλάχος, Μητρόπουλος, Ρίκκα (81’ Ανάκογλου), Κορδέρο, Γκερέιρο, Φούντας (29’ λ.τ. Κατίδης), Πετρόπουλος

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Κατσικοκέρης, Φέτσης, Τσούπρος

ΒΕΡΟΙΑ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεζ, Αμαραντίδης, Ορέστες, Τζημογιάννης, Γεωργέας, Καλογέρης (86’ Μοκάκε), Γεωργιάδης, Ολαϊτάν (78’ λ.τ. Μπερτέν), Καλτσάς (46’ Καρλίνιος), Κόστλι, Ιωάννου

Στον πάγκο έμειναν οι: Κοτταρίδης, Μπάρμπας, Παυλίδης, Ρεάνο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Γιώργος Μαραθιανός στο Sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.