Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μεγάλες ζημιές στην Ηπειρο από την κακοκαιρία

Μάρτιος 16th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Μεγάλες ζημιές στην Ηπειρο από την κακοκαιρίαΚατολισθήσεις, πτώσεις βράχων, υπερχειλίσεις ρεμάτων και ζημιές σε οικίες και στο οδικό δίκτυο σημειώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε πολλές περιοχές της Ηπείρου λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων.

Ο περιφερειάρχης Α. Καχριμάνης ζήτησε μάλιστα έκτακτη χρηματοδότηση από το αρμόδιο υπουργείο, για την αποκατάσταση των προβλημάτων. «Είναι τέτοιες οι καταστροφές που δεν μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε πλέον από τους πόρους μας», είπε ο ίδιος και διαβεβαίωσε ότι μηχανήματα της Περιφέρειας εργάζονται ήδη από τη νύχτα για τον καθαρισμό των δρόμων και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία οι κυριότερες ζημιές εντοπίζονται:
-Στην περιοχή Κόνιτσας, όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις στους δρόμους προς τα χωριά Δίστρατο, Πάδες, Αγία Παρασκευή, Αμάραντο και στο 80ο χλμ της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης.

-Στην περιοχή Ζαγορίου, όπου λόγω της έντονης βροχόπτωσης προκλήθηκαν κατολισθήσεις και καθιζήσεις στο οδικό δίκτυο προς το Βρυσοχώρι, τη Λάιστα, το Ελατοχώρι και το Γρεβενίτι.

Μεγάλη κατολίσθηση έχει σημειωθεί και στην περιοχή «Σάρα» της Μηλιάς Μετσόβου, ενώ τα ενεργά κατολισθητικά φαινόμενα σε Μέτσοβο και Ανήλιο, παρακολουθούνται από το ΙΓΜΕ.

-Ισχυρός ανεμοστρόβιλος, καταρρακτώδης βροχή και χαλάζι έπληξαν χθες το απόγευμα την περιοχή του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί από μεγάλες κατολισθήσεις στο «Μαυρολάγκαδο» και στην επαρχιακή οδό Προσήλιο – Παλαιοχώρι- Συρράκου, ενώ στην Πλατανούσα ισχυροί άνεμοι «ξήλωσαν» στέγες από τρία σπίτια, από υπερχείλιση χειμάρρου πλημμύρισε ένα άλλο σπίτι, ενώ προβλήματα καταγράφηκαν και στη γέφυρα προς την Άρτα.

-Μεγάλα είναι τα προβλήματα και στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας. Συγκεκριμένα μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε μεταξύ Σκούπας – Δαφνωτής, στη Ροδαυγή, καθώς και στις περιοχές, Γέφυρα Τζαρή, Ραδοβιζίου, Μηλιανά, Γρέβια, Αστροχώρι, Καλλονή και Κυψέλη.

Όπως ανέφερε τέλος ο περιφερειάρχης τεράστια είναι τα προβλήματα που υπάρχουν στον Μύτικα Πρέβεζας μέχρι τη Λυγιά και σε όλη την παραλιακή οδό, ως επίσης και στις περιοχές Φιλιατών και Σουλίου.

ΔΟΛ

This entry was posted on Σάββατο, Μάρτιος 16th, 2013 at 13:51 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply