Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ο Σισέ με γκολ στο 90' λύτρωσε τη Νιούκαστλ...

Η υπερπροσπάθεια που έκανε η Ίντερ για την ανατροπή ξεχώρισε στις ρεβάνς της φάσης των «16» του Europa League, όμως, η Τότεναμ ήταν αυτή που πήρε την πρόκριση, παρά τη νίκη των «νερατζούρι» με 4-1.  Μαζί με τους «Πετεινούς», και άλλες δύο βρετανικές, η Τσέλσι και η Νιούκαστλ πέρασαν στους «8» της διοργάνωσης. Οι υπόλοιπες των προημιτελικών είναι Ρουμπίν, Βασιλεία, Φενέρμπαχτσε, Μπενφίκα και Λάτσιο.

Μολονότι αγωνιζόταν για ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες, η Βασιλεία άντεξε στην Αγία Πετρούπολη όπου ηττήθηκε με 1-0 από τη Ζενίτ, και πέρασε στους «8» του Europa League χάρη στη νίκη της με 2-0 στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στην Ελβετία.

Το μεσημέρι της Παρασκευής θα «αποφανθεί» η UEFA για τα ζευγάρια των προημιτελικών των κυπέλλων Ευρώπης. Η διαδικασία ξεκινά στη 1 (ώρα Ελλάδας) στο αρχηγείο της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στη Νιόν, με την κλήρωση του Champions League και περίπου 40 λεπτά αργότερα θα ακολουθήσει η αντίστοιχη διαδικασία για το Europa League. Στις κληρώσεις δεν υπάρχουν περιορισμοί και οι προημιτελικοί θα διεξαχθούν τις δύο πρώτες εβδομάδες του Απριλίου.

Αναλυτικά στην κληρωτίδα θα μπουν:

Champions League: Μπαρτσελόνα, Μάλαγα και Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), Μπάγερν και Ντόρτμουντ (Γερμανία), Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία), Γιουβέντους (Ιταλία), Γαλατασαράι (Τουρκία)

Europa League: Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία), Βασιλεία (Ελβετία), Νιούκαστλ, Τότεναμ και Τσέλσι (Αγγλία), Φενέρμπαχτσε (Τουρκία), Λάτσιο (Ιταλία), Μπενφίκα (Πορτογαλία)

Προημιτελικοί (4 και 11 Απριλίου 2013)

Ημιτελικοί (25 Απριλίου και 2 Μαΐου 2013)


Τελικός (15 Μαΐου 2013, στο Άμστερνταμ)

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στις ρεβάνς για τη φάση των «16» του Europa League:

Νιουκάστλ (Αγγλία) – Ανζί Μαχατσκάλα (Ρωσία) 1-0
Σκόρερ: +90 Σισέ
Α΄ αγ.: 0-0. Προκρίθηκε η Νιούκαστλ

Τσέλσι (Αγγλία) – Στεάουα (Ρουμανία) 3-1
Σκόρερ: 34΄ Μάτα, 58΄ Τέρι, 71΄ Τόρες – 45΄ Κίρικες
Α΄ αγ.: 0-1. Προκρίθηκε η Τσέλσι με συνολικό σκορ 3-2

Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) – Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) 1-1
Σκόρερ: 44΄ Ουκάν – 61΄ Νταρίντα
Α΄ αγ.: 1-0. Προκρίθηκε η Φενέρμπαχτσε με συνολικό σκορ 2-1

Λάτσιο (Ιταλία) – Στουτγκάρδη (Γερμανία) 3-1
Σκόρερ: 6΄,8΄,87΄ Κόζακ – 62΄ Χάιναλ
Α΄ αγ.: 2-0. Προκρίθηκε η Λάτσιο με συνολικό σκορ 5-1

Μπορντό (Γαλλία) – Μπενφίκα (Πορτογαλία) 2-3
Σκόρερ: 74΄ Ντιαμπατέ, 90΄αυτ. Ζαρντέλ – 30΄ Ζαρντέλ, 75΄,+90΄ Καρντόσο
Α΄ αγ.: 0-1. Προκρίθηκε η Μπενφίκα με συνολικό σκορ 4-2

Ιντερ (Ιταλία) – Τότεναμ (Αγγλία) 4-1 (παράταση)
Σκόρερ: 20΄ Κασάνο, 52΄ Παλάσιο, 75΄αυτ. Παλάσιο. 110΄ Αλβάρες – 96΄ Αντεμπαγιόρ
Α΄ αγ.: 0-3. Συνολικό σκορ 4-4. Προκρίθηκε η Τότεναμ χάρη στο εκτός έδρας γκολ

Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία) – Λεβάντε (Ισπανία) 2-0 (παράταση)
Σκόρερ: 100΄ Ρόντον, 112΄ Ντιάντιουν
Α΄ αγ.: 0-0. Προκρίθηκε η Ρούμπιν με συνολικό σκορ 2-0

Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης (Ρωσία) – Βασιλεία (Ελβετία) 1-0
Σκόρερ: 30΄ Βίτσελ.
Α΄ αγ.: 0-2. Προκρίθηκε η Βασιλεία με συνολικό σκορ 2-1

Πιο αναλυτικά…

Ιντερ – Τότεναμ 4-1

Το 3-0 του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» λίγο έλειψε να μην αποδειχθεί αρκετό για την Τότεναμ, η οποία κατάφερε να σκοράρει στην παράταση με τον Αντεμπαγιόρ (96′) και να προκριθεί παρά την ήττα της 4-1 από την Ιντερ.

Οι «νερατζούρι» πάλεψαν για το θαύμα και έστειλαν το ματς στην παράταση με σκόρερ τους Κασάνο (20′), Παλάσιο (52′) και Γκαλάς (75′ αυτ.), ενώ στις καθυστερήσεις ο Καμπιάσο έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ σε τετ-α-τετ. Αγνώριστη χωρίς τον τιμωρημένο, Γκάρεθ Μπέιλ, η Τότεναμ, δέχθηκε και τέταρτο γκολ από τον Αλβαρες στο 110′ αλλά προκρίθηκε με την… ψυχή στο στόμα.

Ζενίτ – Βασιλεία 1-0

Σπουδαίο ματς έγινε στην Αγία Πετρούπολη, με τη Βασιλεία να ολοκληρώνει την έκπληξη και να παίρνει το εισιτήριο για τους «8» του Γιουρόπα Λιγκ. Χάρη στο 2-0 του πρώτου αγώνα η ελβετική ομάδα προκρίθηκε παρά την ήττα της 1-0 (30′) από τη Ζενίτ η οποία αγωνίστηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα σε όλο το β’ ημίχρονο λόγω αποβολής του Ντίας στο 45′, ενώ έχασε και πέναλτι στο 86′ με τον Σιρόκοφ.

Οι Ρώσοι προηγήθηκαν στο 30′ με την κεφαλιά του Αξέλ Βιτσέλ από εκτέλεση κόρνερ.

Οι Ελβετοί από το 45’+1 έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μαρσέλο Ντίας, ενώ στο 86′ η Ζένιτ έχασε και πέναλτι, με τον Ζόμερ να αποκρούει την εκτέλεση του Ρομάν Σιρόκοβ.

Ρούμπιν Καζάν – Λεβάντε 2-0 στην παράταση (κ.α. 0-0)

 

Στην παράταση πήρε την πρόκριση η Ρούμπιν Καζάν επικρατώντας 2-0 της Λεβάντε στη Μόσχα. Μετά από 180 λεπτά χωρίς γκολ, οι Ρόντον (100′) και Ντιάνιουν (112′) έδωσαν στην ομάδα του Κούμπαν Μπερντίγεφ το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του Γιουρόπα Λιγκ, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο Ροντόν στο 100′ έβαλε μπροστά την ομάδα του με κοντινή προβολή, πετυχαίνοντας το 5ο φετινό του τέρμα στην διοργάνωση, ενώ τον θρίαμβο των Ρώσων ολοκλήρωσε ο Ντιαντιούν στο 112′.

Τσέλσι – Στεάουα Βουκουρεστίου 3-1

H Τσέλσι ανέτρεψε το 0-1 της Ρουμανίας, κερδίζοντας με 4-1 την Στεάουα στο Λονδίνο. Για την Τσέλσι άνοιξε το σκορ ο Μάτα στο 34ο λεπτό, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα, όμως η Στεάουα με τη λήξη του ημιχρόνου έφερε το ματς στα ίσια (1-1) με τον Σιριτσες. Ο Τζον Τέρι στο 58′ έκανε το 2-1 για τους Λονδρέζους, αλλά αυτό το γκολ δεν αρκούσε, αφού οι “μπλε” ήθελαν ακόμη ένα για να προκριθούν. Τελικά, η πίεση απέφερε καρπούς στο 71ο λεπτό με σκόρερ τον Φερνάντο Τόρες, o οποίος είχε πέναλτι στο δοκάρι στο 90ό λεπτό.

Φενερμπαχτσέ – Βικτόρια Πλζεν 1-1
Στην Τουρκία ο Σαλίχ Ουκάν στο 44′ άνοιξε το σκορ για τη Φενέρ, για να έρθει ο Βλάντιμιρ Νταρίντα στο 61′ να ισοφαρίσει σε 1-1 για την Βικτόρια Πλζεν, αλλά οι Τούρκοι είχαν πάρει την πρόκριση από το πρώτο ματς.

Μπορντό – Μπενφίκα 2-3
Στη Γαλλία η Μπενφίκα διπλασίασε τις νίκες της επί της Μπορντό (2-3) και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση. Ο Ζαρντέλ στο 30′ άνοιξε το σκορ για τους «Αετούς», ο Ντιαμπατέ ισοφάρισε προσωρινά στο 74′, με τον Οσκαρ Καρντόσο να δίνει εκ νέου προβάδισμα στους Πορτογαλους στο αμέσως επόμενο λεπτό… Ο Ζαρντέλ με… αυτογκόλ στο 90′ έκανε το 2-2, αλλά κα πάλι ο Οσκαρ Καρντόσο στο 91′ σκόραρε για την Μπενφίκα κάνοντας το 2-3.

Νιούκαστλ – Ανζί 1-0
Θρίλερ στην Αγγλία, με τη Νιούκαστλ να παίρνει την πρόκριση επί της Ανζί στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, με γκολ του Παπίς Σισέ κι ενώ οι Ρώσοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 55′, λόγω αποβολής του Γκονζάλες.

Λάτσιο – Στουτγκάρδη 3-1
Στη Ρώμη η Λάτσιο νίκησε 3-1 την Στουτγάρδη με δύο τέρματα του Λίμπορ Κόζατς στο ξεκίνημα (6′, 8′), με τον Χάζναλ απλώς να πετυχαίνει το γκολ της τιμής για τους Γερμανούς. Στο 88′ ο Κόζατς σημείωσε χατ-τρικ για τους Λατσιάλι.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.