«Αναβάθμιση υφιστάμενων κτιριακών υποδομών παιδικών σταθμών του Δήμου Γρεβενών»- «Αποπεράτωση Δημοτικού σχολείου Μηλέας (Έκθεση παλαιοντολογικών ευρημάτων)»

http://4.bp.blogspot.com/-fQJ6kZEmV08/UUNlZdj0OeI/AAAAAAABw1Y/l4MZtzrXhMY/s1600/DSC00045.JPGΥπεγράφη την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 από το Δήμαρχο Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας Κ/ξια «Στάμος Ιωάννης & Σια Ο.Ε. – Κ. Βασίλας & Σια Ε.Ε.» η σύμβαση του έργου: «Αναβάθμιση υφιστάμενων κτιριακών υποδομών παιδικών σταθμών του Δήμου Γρεβενών»

Ο Δήμος Γρεβενών στα πλαίσια των προσπαθειών του για την βελτίωση των υποδομών στους Δημοτικού Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς συνέταξε την αριθ 03/2012 τεχνική μελέτη με τίτλο ««Αναβάθμιση υφιστάμενων κτιριακών υποδομών παιδικών σταθμών του Δήμου Γρεβενών» (προϋπολογισμού 507.00,00€) η οποία περιλαμβάνει την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων 2 παιδικών σταθμών της πόλης των Γρεβενών, πιο συγκεκριμένα του 1ου και 2ου παιδικού σταθμού.

Στις 13-02-2012 υπέβαλε αίτηση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του παραπάνω έργου στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ 2007 -2013» Άξονας προτεραιότητας 8: «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην ΠΔΜ» Κωδικός θεματικής προτεραιότητας 77:«ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ», προϋπολογισμού 507.000,00€.

Μετά από τη θετική αξιολόγηση της πρότασης από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της και δημοπρατήθηκε από το Δήμο Γρεβενών με ανάδοχο την Κ/ξια «Στάμος Ιωάννης & Σια Ο.Ε. – Κ. Βασίλας & Σια Ε.Ε.» η οποία προσέφερε την μεγαλύτερη έκπτωση, ήτοι 33,00%.

Το έργο, με προϋπολογισμό σύμβασης εκτέλεσης το ποσό του 341.444,48€, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και έχει προθεσμία περαίωσης 18 μήνες.

Με το έργο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ» ο δήμος Γρεβενών πρόκειται να προβεί στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων 2 παιδικών σταθμών της πόλης των Γρεβενών, πιο συγκεκριμένα του 1ου και του 2ου παιδικού σταθμού του δήμου Γρεβενών. Ο 1ος παιδικός σταθμός βρίσκεται  στην ανατολική είσοδο της πόλης των Γρεβενών, σε απόσταση 600 μέτρων περίπου από το κέντρο της πόλης και ο 2ος βρίσκεται στη περιοχή «Βαρόσι», μια πυκνοκατοικημένη  συνοικία της πόλης των Γρεβενών.

Η σημαντικότητα του εν λόγω έργου για την πόλη των Γρεβενών είναι μεγάλη γιατί με το παρόν έργο θα επιτευχθεί:

Α) Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του 1ου παιδικού σταθμού, μέσω αντικατάστασης των κουφωμάτων που είναι πολύ παλιά. Η αντικατάσταση των κουφωμάτων είναι καίριο αίτημα των εκπαιδευτικών καθώς και των γονέων και θα είναι ευεργετική τόσο για εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και για λόγους υγιεινής

Β) Η αναβάθμιση των αύλειων χώρων των παιδικών σταθμών σε θέματα κυρίως ασφαλείας, αισθητικής και τοποθέτησης πρασίνου.

Γ) Η ενεργειακή αναβάθμιση του αύλειου χώρου του 1ου παιδικού σταθμού με την επιλογή φωτισμού τύπου «led»

Δ) Η εναρμόνιση της λειτουργίας των παιδικών σταθμών με Υ.Α. 28492/15-5-2009 ΥΠΕΣ που αφορά όργανα παιδικής χαράς.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Αικατερίνη Πέτρου και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΓ κ. Χρήστος Βάιος.

Υπογραφή σύμβασης εκτέλεσης του έργου «Αποπεράτωση Δημοτικού σχολείου Μηλέας (Έκθεση παλαιοντολογικών ευρημάτων)»

http://3.bp.blogspot.com/-74NGvGurmdc/UUNlZ_VhjnI/AAAAAAABw1k/h6Y4KSGku-s/s1600/DSC00052.JPGΥπεγράφη στις 14 Μαρτίου 2013 από το Δήμαρχο Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου Εργοληπτικής Επιχείρησης «Κ/ξια Ι. Σιαμίδης & Σια Κατασκευαστική Ε.Ε. – Κ. Νταγκούμας & Σια Ε.Ε.» η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Αποπεράτωση Δημοτικού σχολείου Μηλέας (Έκθεση παλαιοντολογικών ευρημάτων)» με προϋπολογισμό 59.236,25€. Η προθεσμία περαίωσης του έργου ανέρχεται στους 18 μήνες.

Για το παραπάνω έργο συντάχθηκε η αριθμ 32/2012 μελέτη προϋπολογισμού 99.266,55. Η δημοπράτηση πραγματοποιήθηκε στις 31/07/2012 με ανάδοχο την Κ/ξια «Ι. Σιαμίδης & Σια Κατασκευαστική Ε.Ε. – Κ. Νταγκούμας & Σια Ε.Ε.» η οποία προσέφερε την μεγαλύτερη έκπτωση ήτοι 40,33%.

Η μελέτη του έργου «Αποπεράτωση Δημοτικού σχολείου Μηλέας (Έκθεση παλαιοντολογικών ευρημάτων)» περιλαμβάνει τις υπολειπόμενες εκείνες εργασίες για να μετατρέψει το Δημοτικό σχολείο Μηλέας σε χώρο έκθεσης Παλαιοντολογικών ευρημάτων.

Οι εργασίες χωρίζονται σε δύο ομάδες Οικοδομικών και Ηλεκτρομηχανολογικών και περιλαμβάνουν:

Οικοδομικά: Τοποθέτηση πλακιδίων στους χώρους υγιεινής, Τοποθέτηση εξωτερικών κουφωμάτων καθώς και το υπολειπόμενο κομμάτι της στέγης.

Ηλεκτρομηχανολογικά: Κατασκευή Λεβητοστάσιου, σωληνώσεων κεντρικής θέρμανσης, υδραυλικών εγκαταστάσεων και τοποθέτηση συστήματος συναγερμού για την προστασία του κτιρίου.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Αικατερίνη Πέτρου και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΓ κ. Χρήστος Βάϊος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.