Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΣΔΟΕ: πρόστιμο-μαμούθ σε πρώην αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

Μάρτιος 15th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Λειτουργούσε εταιρεία διαδικτυακού στοιχήματος – 2,3 εκατ. ευρώ βρέθηκαν στον λογαριασμό του

ΣΔΟΕ: πρόστιμο-μαμούθ σε πρώην αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόστιμο τουλάχιστον 1.190.000 ευρώ καλείται να πληρώσει πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που είχε υπηρετήσει στο Τμήμα Δίωξης Διαρρηκτών αλλά και σε αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης, σε τραπεζικούς λογαριασμούς του οποίου εντοπίστηκαν περίπου 2.3 εκατ. ευρώ.

Οπως προέκυψε από πολύμηνη έρευνα του ΣΔΟΕ, ο πρώην διώκτης του εγκλήματος ασκούσε εκτεταμένη και διαρκή φοροδιαφυγή. Ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ στη διάρκεια της θητείας του αλλά και αμέσως μετά εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας στοιχημάτων. Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι είχε επιχειρήσει να αγοράσει ποδοσφαιρικές ομάδες, μία από τις οποίες ενεπλάκη και στην υπόθεση των στημένων αγώνων

Η έρευνα του ΣΔΟΕ ξεκίνησε έπειτα από εισαγγελική εντολή, σε τραπεζικούς λογαριασμούς 77 φορολογουμένων οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι απέκρυπταν εισοδήματα της τάξης περίπου των 2 δισ. ευρώ.

Ανάμεσά τους και η περίπτωση του πρώην ανώτερου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, η οποία προκάλεσε το ενδιαφέρον υψηλόβαθμων αξιωματικών του αστυνομικού σώματος, καθώς είναι παράδοξο για έναν συνταξιούχο ένστολο με φαινομενικά νόμιμη δράση να διαθέτει τόσο μεγάλα χρηματικά ποσά.

Από την έρευνα προέκυψε ότι την τελευταία τετραετία ο αστυνομικός είχε συνολικά έσοδ 2.269.104 ευρώ, ενώ κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα δήλωνε στην εφορία μόλις 227.538 ευρώ.

Ο αστυνομικός αποχώρησε από την ΕΛ.ΑΣ. στα τέλη του 2006. Εκείνη τη χρονιά εμφανίσθηκε να έχει στους τραπεζικούς λογαριασμούς του περίπου 335.000 ευρώ, ενώ στη φορολογική δήλωσή του εμφάνιζε έσοδα μόνο 27.022 ευρώ, δηλαδή όσα δικαιολογούσε ο μισθός του.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο πρώην αστυνομικός φέρεται από το 2006 – σύμφωνα με πληροφορίες προ της αποχώρησής του από την Αστυνομία – να δημιούργησε διαδικτυακή εταιρεία στοιχημάτων – για αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ μέχρι ράγκμπι, μπέιζμπολ και άλλα αθλήματα – με έδρα την Αυστρία.

Αποκαλύφθηκε επίσης ότι είχε επιχειρήσει να αγοράσει ερασιτεχνικά σωματεία αλλά και ΠΑΕ διαφόρων περιοχών της Θεσσαλονίκης, μία από τις οποίες συνδέθηκε άμεσα και με το σκάνδαλο των στημένων αγώνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ υποστήριξε ότι η εταιρεία του στην Αυστρία είναι διαχειρίστρια λογισμικού και μόνο. Ωστόσο έσπευσε αμέσως στις οικονομίες υπηρεσίες για να καταβάλει το πρόστιμο που του επιβλήθηκε.

Παραμένει πάντως άγνωστο το αν θα γίνει από την ΕΛ.ΑΣ έρευνα για την παράλληλη δραστηριότητα του συνταξιούχου αστυνομικού.

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

This entry was posted on Παρασκευή, Μάρτιος 15th, 2013 at 09:18 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply