Rolls-Royce-Wraith-2014-Geneva Η Wraith Coupe είναι το ισχυρότερο και ταχύτερο μοντέλο στην ιστορία της βρετανικής φίρμας. Ο V12 κινητήρας αποδίδει 625 PS και 800 Nm ροπής απογειώνοντας την Rolls -των τουλάχιστον δύο τόνων- από στάση σε 4,4 sec για τα 0-98 km/h. Βασίζεται στην Ghost αλλά σύμφωνα με τους Βρετανούς η Wraith έχει πολύ πιο δυναμικά χαρακτηριστικά. Έτσι, το μεταξόνιο της είναι κοντύτερο κατά 183 mm ενώ το μήκος κατά 130 mm φτάνοντας συνολικά τα 5,2 m.

Στο εσωτερικό τον πρώτο λόγο έχει το δέρμα και το ξύλο ενώ επικρατεί hi-tech αέρας περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τελευταίας γενιάς σύστημα πλοήγησης που συνεργάζεται με το σασί. Με αυτό τον τρόπο π.χ. το κιβώτιο (της ZF με 8 σχέσεις) γνωρίζει την διαδρομή και φροντίζει π.χ. πριν την στροφή να μην ανεβάσει σχέση και να διατηρήσει την ίδια δίχως να επιβαρύνεται η κατανάλωση με συνεχείς άσκοπες αλλαγές (σχέσεων).

Στην Βρετανία θα κοστίζει περίπου 215.000 στερλίνες και οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο. Και επειδή η συνάντηση με μία Rolls στους ελληνικούς δρόμους αποτελεί σπάνιο φαινόμενο απλά απολαύστε τη μέσα από τις πρώτες φωτογραφίες. Έπεται συνέχεια με νέο υλικό και βίντεο…

 

www.caroto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.