Και όμως, τα κατάφερε η Μάλαγα...

Η Αρσεναλ… πάγωσε δύο φορές το χιονισμένο Μόναχο με γκολ του Ζιρού μόλις στο 3ο λεπτό και του Κοσιενλί στο 86′, όμως, οι Γερμανοί παρά την ήττα τους με 2-0, πήραν την πρόκριση στους «8» του Champions League, αφού είχαν νικήσει 3-1 μέσα στο Λονδίνο. Και αν στην «Αλιάνζ Αρίνα» οι «Κανονιέρηδες» δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή, αυτό το πέτυχε η Μάλαγα στο «Λα Ροσαλέδα» που επικράτησε με 2-0 απέναντι στην Πόρτο χάρη στα γκολ των Ίσκο στο 43′ και Σάντα Κρουζ στο 77′, για να αποκλείσει τους «Δράκους» που είχαν νικήσει 1-0 στην Πορτογαλία, αλλά αυτό δεν τους έφτασε.


Μπάγερν – Αρσεναλ 0-2


Η Μπάγερν Μονάχου παρά την εντός έδρας ήττα της από την Άρσεναλ με 2-0 προκρίθηκε στους «8» του Champions League αφού είχε κερδίσει τους «κανονιέρηδες» με 3-1 στο Λονδίνο.

Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ κατάφερε να αιφνιδιάσει του «Βαυαρούς» αφού προηγήθηκε μόλις στο 3′ με κοντινό πλασέ του Ζιρού αλλά στην συνέχεια οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί χάνοντας πολλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν.

Και παραλίγο η Μπάγερν να πληρώσει την αστοχία της αφού στο 86′ ο Κοσιενλί με κεφάλια μετά από κόρνερ έκανε το 2-0 δίνοντας και πάλι ελπίδες στην Αρσεναλ για πρόκριση.

Ο χρόνος όμως που απέμενε για την λήξη του αγώνα δεν ήταν αρκετός ώστε οι Άγγλοι να κάνουν μια ιστορική ανατροπή και έτσι η Μπάγερν πέρασε στα προημιτελικά του θεσμού.

szólj hozzá: B0-2A www.fasthighlights.com
Διαιτητής: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία)

Κίτρινες: Λαμ, Χάβι Μαρτίνεθ, Γκόμες – Μερτεζάκερ, Γκιμπς, Ροζίτσκι, Καθόρλα, Ζιρού, Κοσιελνί

Μπάγερν Μονάχου (Γιούπ Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν, Ντάντε, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ, Λουίς Γκουστάβο, Μίλερ, Κρόος (81′ Τίμοτσουκ), Ρόμπεν , Μάντζουκιτς (73′ Γκόμες).

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι, Τζένκινσον, Μέρτεζάκερ, Κοσιελνί, Γκίμπς, Ροζίτσκι, Γουόλκοτ (72′ Οξλέιντ-Τσέιμπερς), Αρτέτα, Ράμσεϊ (72′ Ζερβίνιο), Καθόρλα, Ζιρού.

Μάλαγα – Πόρτο 2-0

Η ονειρεμένη πορεία της Μάλαγα θα συνεχιστεί και στους προημιτελικούς του Champions League. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι νίκησε 2-0 την Πόρτο στο «Ροσαλέδα», ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 της Πορτογαλίας και έκλεισε θέση για την κλήρωση της Παρασκευής, στη Νιόν.

Η Μάλαγα θα μπορούσε από πολύ νωρίς να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα, αλλά ο Ριτσόλι ακύρωσε εσφαλμένα γκολ του Σαβιόλα, στο 39ο λεπτό. Η τάξη… αποκαταστάθηκε στο 41′ με το ασύλληπτο σουτ του Ισκο που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ελτον. Η Μάλαγα ήταν στη θέση του οδηγού, δεν απειλήθηκε, ενώ απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα όταν στο 49′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Ντεφούρ.

Στο 77′ με κεφαλιά-δυναμίτη του Ρόκε Σάντα Κρους, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα (!) πέτυχε κάτι που στην αρχή της σεζόν έμοιαζε ακατόρθωτο: να προκριθεί στους «8» της διοργάνωσης.

m2-0p Footyroom.com από Futbol2101

Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)

Κίτρινες: Σάντρο, Ντεφούρ, Οταμέντι, Μανγκάλα – Γκαμές, Ντεμικέλις, Τουλαλάν

Κόκκινη:
Ντεφούρ (49΄-δεύτερη κίτρινη)

ΜΑΛΑΓΑ (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Καμπαγέρο, Γκαμές, Ντεμικέλις, Αντούνες, Τουλαλάν, Ιτούρα, Χοακίν (88′ Καμάτσο), Μπαπτίστα (74′ Σάντα Κρους), Ισκο, Σαβιόλα (78′ Πιαζόν).

ΠΟΡΤΟ (Βίτορ Περέιρα): Ελτον, Ντανίλο, Οταμέντι, Μανγκάλα, Σάντρο (70′ Ατσού), Μουτίνιο (46′ Ροντρίγκες), Φερνάντο, Λούτσο Γκονζάλες, Ντεφούρ, Βαρέλα (58′ Μαϊκόν), Μαρτίνες.

Σε αγώνες – ρεβάνς για τη φάση των 16 του Champions League σημειώθηκαν τα αποτελέσματα (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

Τρίτη 5 Μαρτίου

Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία) – Ρεάλ Μαδρίτης (Γερμανία) 1-2 (1-1)
Ντόρτμουντ (Γερμανία) – Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 3-0 (2-2)

Τετάρτη 6 Μαρτίου

Γιουβέντους (Ιταλία) – Σέλτικ (Σκοτία) 2-0 (3-0)
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) – Βαλένθια (Ισπανία) 1-1 (2-1)

Τρίτη 12 Μαρτίου

Σάλκε (Γερμανία) – Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) 2-3 (1-1)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία) – Μίλαν (Ιταλία) 4-0 (0-2)

Τετάρτη 13 Μαρτίου

Μάλαγα (Ισπανία) – Πόρτο (Πορτογαλία) 2-0 (0-1)
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) – Άρσεναλ (Αγγλία) 0-2 (3-1)

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (Α΄ αγώνες 2 και 3/4 – Β΄ αγώνες 9 και 10/4)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (Α΄ αγώνες 23 και 24/4 – Β΄ αγώνες 30/4 και 1/5)

ΤΕΛΙΚΟΣ (25 Μαΐου 2013, στο Γουέμπλεϊ)

 

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.