Τρεις Αλβανοί που ψάρευαν παράνομα στη λίμνη Πρέσπα, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, συνέλαβαν προχτές οι αστυνομικές αρχές Φλώρινας.

Ειδικότερα, τις πρωινές ώρες της περασμένης Τρίτης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, στην λίμνη Μικρή Πρέσπα Φλώρινας, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, 42, 50 και 54 χρονών, για παράνομη αλιεία και παράνομη είσοδο στη χώρα μας.

Κατασχέθηκαν δύο ξύλινες βάρκες, μία εξωλέμβια βενζινοκίνητη μηχανή και
ένα ξύλινο κουπί και δίχτυα 800 μέτρων.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές Φλώρινας, συμβάντα με παράνομη αλιεία Αλβανών ψαράδων, καταγράφονται ανά αραιά χρονικά διαστήματα στη λίμνη Πρεσπών, ωστόσο δεν είναι τόσο πυκνά αυτά τα κρούσματα, όπως ήταν στο παρελθόν, καθώς παλιότερα το θέμα αποτελούσε μάστιγα, αφού οι αλλοδαποί ψαράδες έκλεβαν βάρκες και δίχτυα Ελλήνων αλιαίων της περιοχής Πρεσπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Σύλληψη διωκόμενου αλλοδαπού
Εξάλλου, προχτές το μεσημέρι στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν 32χρονο αλλοδαπό σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του 32χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 23ου Ανακριτή Αθηνών για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, και ειδικότερα ληστεία κατά συρροή και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ’ εξακολούθηση, που τελέστηκαν τον Νοέμβριο του 2012 στην Αττική.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Χ.Β.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.