Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το μικρότερο κινητό στον κόσμο!

Μάρτιος 14th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Η λιλιπούτεια συσκευή με οθόνη ΟLED έχει «ανύπαρκτο» βάρος

Το μικρότερο κινητό στον κόσμο!

Μπορεί εκ πρώτης όψεως να μοιάζει με παιχνιδάκι, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Eibitto όμως, το μικροσκοπικό μοντέλο αποτελεί πραγματικό κινητό τηλέφωνο.

Το WX06A, όπως ονομάζεται, διαθέτει έγχρωμη οθόνη οργανικών φωτοδιόδων (OLED) μεγέθους μόλις μιας ίντσας, γενικές διαστάσεις 32 x 70 x 10,7 χιλιοστά και βάρος που δεν ξεπερνά τα 32 γραμμάρια. Ο τύπος της οθόνης του, συναντάται συχνά σε μοντέλα ηλεκτρονικών ρολογιών.

Λόγω του περιορισμένου μεγέθους της, η συσκευή-«μινιατούρα» δεν επιτρέπει τη φιλοξενία κάμερας, επιτρέπει όμως την αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το κινητό που ζυγίζει όσο το ¼ του iPhone 5 της Apple (με βάρος περί τα 112γρ.) αναμένεται να κυκλοφορήσει τον προσεχή Δεκέμβριο μόνο στην ιαπωνική αγορά από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Willcom. Για την ώρα η τιμή του αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό.

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει βλέποντας την τοσοδούλικη συσκευή, έχει να κάνει με το πόσο μικρά δάχτυλα θα πρέπει να έχει κανείς για τον άνετο χειρισμό της…

Ειρήνη Βενιού

This entry was posted on Πέμπτη, Μάρτιος 14th, 2013 at 14:57 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply