Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εργατικό ατύχημα στον ΑΗΣ Αμυνταίου: 24χρονος διμηνίτης κινδυνεύει με παραλυσία

Μάρτιος 14th, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ…

Με παραλυσία κινδυνεύει ένας εργαζόμενος της ΔΕΗ, ο οποίος τραυματίστηκε στο ορυχείο Αμυνταίου, όταν ξαφνικά τέθηκε σε κίνηση μία ταινία, τη στιγμή που αντικαθιστούσε ένα ράουλο.

Το παραλίγο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε την Τρίτη (12/3) το πρωί, με θύμα τον διμηνίτη Αλέξανδρο Τσουτσουλάκη από το Φιλώτα Φλώρινας. Το σωματείο «Σπάρτακος» κάνει λόγο για «αδικαιολόγητη αμέλεια όλων όσων είχαν εκείνη τη στιγμή την ευθύνη εκτέλεσης εργασιών στον ΑΗΣ Αμυνταίου και που δεν φρόντισαν να λειτουργήσουν οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο των συνθηκών και των κανονισμών ασφαλείας.

Πιο συγκεκριμένα (και ενώ οι οδηγίες και οι εγκύκλιοι για τον τρόπο εκτέλεσης εργασιών είναι ρητές και σαφείς προς όλα τα μεσοκατώτερα στελέχη), κατά τη διάρκεια αποκατάστασης ράουλου σε ταινία, η οποία δεν ήταν ασφαλισμένη, αυτή τέθηκε σε λειτουργία παρασύροντας τον άτυχο εργαζόμενο, με αποτέλεσμα να παιχθεί κορώνα – γράμματα η ζωή του και τελικώς να τραυματιστεί σοβαρότατα».

Ο νεαρός εργαζόμενος διακομίστηκε με ασθενοφόρο της επιχείρησης στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Εκεί οι χειρουργοί γιατροί διαπίστωσαν «εκρηκτικό κάταγμα» στον πρώτο σπόνδυλο. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι ο σπασμένος σπόνδυλος πιέζει τα νεύρα, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει παραλυσία. Επίσης διαπιστώθηκε και θλάση στον πνεύμονα. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης οι γιατροί του Μποδοσάκειου αποφάσισαν τη διακομιδή του στη νευροχειρουργική κλινική του ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, καθώς κρίθηκε αναγκαία η άμεση νευροχειρουργική επέμβαση.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταγγέλλει την πλημμελή άσκηση καθηκόντων και την αδιανόητη αδιαφορία των υπευθύνων που οδήγησε στο εν λόγω συμβάν. Επίσης, καλεί για πολλοστή φορά τους εργαζόμενους να μη συμβιβάζονται με την ολιγωρία των ανωτέρων τους, να καταγγέλλουν κάθε περιστατικό που χρήζει αναφοράς και να μην εκτελούν καμία εργασία, εάν προηγουμένως δεν έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που επιβάλλονται από τη νομοθεσία.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

This entry was posted on Πέμπτη, Μάρτιος 14th, 2013 at 10:39 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply