Δείτε όλα τα αποτελέσματα και τους επόμενους αγώνες…

Ευχάριστη ατμόσφαιρα στην προπόνηση της Μπαρτσελόνα

Με σόου του σεληνιασμένου Μέσι (5′, 39′) στο πρώτο ημίχρονο και τέρμα του Βίγια στις αρχές δεύτερου σαρανταπενταλέπτου (55′), η Μπαρτσελόνα πέτυχε τη νίκη – πρόκριση στους «8» του Champions League κόντρα στη Μίλαν, ενώ ο Άλμπα έβαλε και το… κερασάκι στην τούρτα στις καθυστερήσεις (92′) για το τελικό 4-0 ανατρέποντας το εις βάρος της 2-0 από τον πρώτο αγώνα του Μιλάνου. Μεγάλη νίκη – πρόκριση και για τη Γαλατάσαραϊ που επιβλήθηκε με 3-2 επί της Σάλκε μέσα στο Γκελζενκίρχεν και μετά το 1-1 στην Κωνσταντινούπολη, κατάφερε να αποκλείσει τους Γερμανούς μέσα στο «σπίτι» τους.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΜΙΛΑΝ 4-0

Η Μπαρτσελόνα απέδειξε ότι δικαιολογημένα θεωρείται το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Champions League. Με τον ηγέτη τους (σ.σ. Μέσι) σε μεγάλα κέφια οι «μπλαουγκράνα» διέλυσαν με 4-0 τη Μίλαν στο «Καμπ Νου», κάλυψαν το εις βάρος τους σκορ του πρώτου αγώνα των «16» στο Μιλάνο και πήραν με πανηγυρικό τρόπο το εισιτήριο για τα προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης.

Το 2-0 του πρώτου αγώνα στο «Σαν Σίρο» αποδείχθηκε μικρό για τη Μπαρτσελόνα. Ο Λιονέλ Μέσι με δύο γκολ, το πρώτο σπάνιας ομορφιάς, στο 5΄ και στο 40΄ έβαλε τις βάσεις στη ρεβάνς των «16» του Champions League με τη Μίλαν κι από το πρώτο ημίχρονο οι «ροσονέρι» είχαν χάσει το σημαντικό πλεονέκτημα που πήραν στο Μιλάνο.

Αυτό που ζητούσε η Μπαρτσελόνα, ένα γκολ από τα αποδυτήρια, ήρθε από το «μαγικό» αριστερό πόδι του Μέσι, μόλις στο 5ο λεπτό, που άφησε «άγαλμα» τον Αμπιάτι. Η «Μπάρτσα» πήρε «τα πάνω της» κι έκλεισε τους Ιταλούς στα καρέ τους. Η ομάδα του Αλέγκρι, πάντως, βρήκε τους διαδρόμους για να κάνει αυτό που είχε σχεδιάσει ο προπονητής της πριν το ματς και που έδειξε με τον τρόπο που την παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο του «Καμπ Νου». Να επιδιώξει, δηλαδή, με αντεπιθέσεις για το «χρυσό» γκολ. Το σουτ του Ελ Σααραουί στο 34΄ μπλόκαρε ο Βαλντές και τέσσερα λεπτά μετά ο Νιάνγκ βγήκε τετ-α-τετ με τον Ισπανό πορτιέρε, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Η «τιμωρία» ήταν άμεση για τους Ιταλούς. Δύο λεπτά μετά (40΄) ο Μέσι με συρτό σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Αμπιάτι κι έβαλε «φωτιά» στις εξέδρες του γηπέδου (2-0). Δέκα λεπτά χρειάστηκαν οι Καταλανοί στο δεύτερο μέρος για να φτάσουν σε σκορ πρόκρισης. Ο Βίγια στο 55΄ με άψογο πλασέ έκανε το 3-0 και το πάρτι είχε στηθεί για τα καλά. Η μεγάλη ευκαιρία για τη Μίλαν χάθηκε με το Ρομπίνιο στο 81΄ κι αφού δεν ήρθε το γκολ όλα είχαν τελειώσει. Στο 92΄, μάλιστα, ο Ζόρντι Άλμπα από μπαλιά του Αλέξις με ψύχραιμο πλασέ έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» (4-0).


Barcelona vs Milan 4:0 MATCH HIGHLIGHTS από UCL2410

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Κίτρινες: Πέδρο – Αμπροσίνι, Φλαμινί, Μπόατενγκ, Μεξές

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ρόουρα):
Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Μασεράνο (77΄ Πουγιόλ), Πικέ, Ζόρντι Άλμπα, Μπούσκετς, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Βίγια (75΄ Σάντσες), Πέδρο (83΄ Αντριάνο).

ΜΙΛΑΝ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι):
Αμπιάτι, Κονστάντ, Μεξές, Ζαπάτα, Αμπάτε, Μπόατενγκ, Φλαμινί (75΄ Κρκιτς), Μοντολίβο, Αμπροσίνι (60΄ Ρομπίνιο), Νιάνγκ (60΄ Μουντάρι), Ελ Σααραουί.

ΣΑΛΚΕ – ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ 2-3

Το ‘πε και το ΄καναν!Ανατρέποντας τα προγνωστικά, η Γαλατασαράι πήρε την πρόκριση στους προημιτελικούς του Champions League. Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ νίκησε 3-2 τη Σάλκε στο Γκελζενκίρχεν και πήρε την πρόκριση χάρη στα εκτός έδρας γκολ, καθώς το πρώτο ματς είχε ολοκληρωθεί με σκορ 1-1.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο, η Σάλκε πήρε κεφάλι (17′) με τον Νόισταντερ δείχνοντας ότι ήταν το «αφεντικό» της αναμέτρησης. Μια εικόνα που, ωστόσο, δεν ανταποκρίθηκε στην πραγματικότητα, καθώς οι Τούρκοι του Φατίχ Τερίμ όχι μόνο δεν πτοήθηκαν από γρήγορο γκολ αλλά πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο ημίχρονο είχαν ηδη ανατρέψει την κατάσταση. Με σουτ από τα 25 μέτρα ο Χαμίτ Αλτιντόπ ισοφάρισε στο 37΄ και πέντε λεπτά αργότερα ο Μπουράκ Γιλμάζ έγραψε το 1-2. Ο Τούρκος στράικερ είναι η αποκάλυψη του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ και ηγείται του πίνακα των σκόρερ με οκτώ γκολ, όσα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στο β’ ημίχρονο η Σάλκε ήταν καταιγιστική. Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη και το γκολ της ισοφάρισης ήλθε στο 63΄ από τον Μπάστος. Το «σφυροκόπημα» των γηπεδούχων συνεχίστηκε μέχρι το 95′, αλλά στην τελευταία φάση του αγώνα σε μια υποδειγματική αντεπίθεση πήραν τη νίκη με γκολ του Ουμούτ Μπουλούτ.


Schalke vs Galatasaray 2:3 MATCH HIGHLIGHTS από UCL2410

Διαιτητής: Γιόνας Ερικσον (Σουηδία)

Κίτρινες: Χέγκερ, Κολάσινατς – Ντρογκμπά

ΣΑΛΚΕ (Γενς Κέλερ): Χίλντεμπραντ, Ουτσίντα, Χεβέντες, Μάτιπ, Κολάσινατς, Φαρφάν, Χέγκερ (85΄ Χέγκερ), Νόιστεντερ (46΄ Φουκς), Ντράξλερ, Μπάστος, Πούκι (85΄ Ομπάσι)

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Φατίχ Τερίμ): Μουσλέρα, Εμπουέ, Καγιά (79΄ Γκιοκχάν), Νουνκέου, Ριέρα, Αλτιντοπ, Φελίπε Μέλο, Σελτζούκ, Σνάιντερ (70΄ Αμραμπάτ), Μπουράκ (86΄ Ουμούτ), Ντρογκμπά

Σε αγώνες – ρεβάνς για τη φάση των «16» σημειώθηκαν τα αποτελέσματα (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

Τρίτη 5 Μαρτίου

Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία) – Ρεάλ Μαδρίτης (Γερμανία) 1-2 (1-1)
Ντόρτμουντ (Γερμανία) – Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 3-0 (2-2)

Τετάρτη 6 Μαρτίου

Γιουβέντους (Ιταλία) – Σέλτικ (Σκοτία) 2-0 (3-0)
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) – Βαλένθια (Ισπανία) 1-1 (2-1)

Τρίτη 12 Μαρτίου

Σάλκε (Γερμανία) – Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) 2-3 (1-1)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία) – Μίλαν (Ιταλία) 4-0 (0-2)

Τετάρτη 13 Μαρτίου

Μάλαγα (Ισπανία) – Πόρτο (Πορτογαλία) (0-1)
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) – Άρσεναλ (Αγγλία) (3-1)

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (Α΄ αγώνες 2 και 3/4 – Β΄ αγώνες 9 και 10/4)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (Α΄ αγώνες 23 και 24/4 – Β΄ αγώνες 30/4 και 1/5)

ΤΕΛΙΚΟΣ (25 Μαϊου 2013, στο Γουέμπλεϊ)

 

ΔΟΛ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.