Θα λάβει το όνομα Φραγκίσκος ο Α’
Λευκός καπνός στο Βατικανό-Εξελέγη ο νέος Πάπας

Λευκός είναι ο καπνός που βγήκε από την καμινάδα της Καπέλα Σιστίνα στο Βατικανό, μετά το πέρας των δυο απογευματινών ψηφοφοριών. Αυτό σημαίνει ότι οι 115 καρδινάλιοi-εκλέκτορες που βρίσκονται από χθες στο διάσημο παρεκκλήσι, κατέληξαν στο πρόσωπο που θα γίνει ο επόμενος Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Μετά από πέντε ψηφοφορίες, μια χθες το βράδυ και τέσσερις σήμερα- δυο το πρωί και δυο το απόγευμα- εξελέγη απόψε ο νέος Πάπας. Λίγο μετά τις 19.00 (20.00 ώρα Ελλάδας) βγήκε λευκός καπνός από την καμινάδα της Καπέλα Σιστίνα και οι καμπάνες της βασιλικής του Αγίου Πέτρου χτύπησαν χαρμόσυνα.

Οι πιστοί που ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, περιμένοντας υπομονετικά υπό βροχή, ξέσπασαν σε φωνές και χειροκροτήματα, κουνώντας σημαίες από διάφορες χώρες και πλακάτ με συνθήματα. Σε λίγο θα γίνει γνωστό το όνομα του Πάπα και θα ακουστεί το πολυπόθητο «Habemus Papam» (Έχουμε Πάπα).

 

Την ανακοίνωση θα κάνει ο καρδινάλιος Tauran (φωτο). Το 2005 είχαν περάσει περίπου 45 λεπτά από το λευκό σινιάλο, μέχρι την ανακοίνωση του ονόματος του Γιόζεφ Ράτσινγκερ (Βενέδικτου του 16ου).

Την ανακοίνωση θα κάνει ο καρδινάλιος Tauran.

Αυτή την ώρα ο νέος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας φοράει τα νέα του άμφια κι ετοιμάζεται να εμφανιστεί από την στοά του Αγίου Πέτρου, για να απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό στους πιστούς και να τους ευλογήσει.

Λευκός καπνός στο Βατικανό-Εξελέγη ο νέος Πάπας

Το 2005 είχαν περάσει περίπου 45 λεπτά από το «λευκό σινιάλο», μέχρι την ανακοίνωση του ονόματος του Γιόζεφ Ράτσινγκερ (Βενέδικτου του 16ου).

Ανάμεσα στους επικρατέστερους υποψήφιους είναι ο Ιταλός Άντζελο Σκόλα, ο Αμερικανός Τίμοθι Ντόλαν, ο Μαρκ Ουελε από τον Καναδά και ο Οντίλο Πέντρο Σέρερ από την Βραζιλία.

Παρότι το κονκλάβιο ξεκίνησε χωρίς «απόλυτο φαβορί» ήταν αρκετά σύντομο, όπως είχε προβλέψει ο εκπρόσωπος του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι.

http://www.newsbeast.gr/files/temp/CDE18984C3E8EAB2C70F0E75C2D04B28.jpg

Ο αργεντίνος Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο νέος Πάπας
Τον αργεντίνο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο εξέλεξαν οι καρδινάλιοι του κονκλαβίου του Βατικανού ως νέο Πάπα.
Ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, 76 ετών, επέλεξε το όνομα Φραγκίσκος ο Α’.
Ο επικεφαλής του κονκλαβίου βγήκε στο μπαλκόνι του Αγίου Πέτρου είπε το «Habemus Papam» και ανακοίνωσε το όνομα του αργεντίνου καρδινάλιου.

Ζωντανή εικόνα από το Βατικανό

Free live streaming by Ustream

Star-fm.gr με πληροφορίες από ΕΘΝΟΣ,www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.