Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνεχίζονται οι ψηφοφορίες για την εκλογή νέου Πάπα

Μάρτιος 13th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Φωτογραφία για Συνεχίζονται οι ψηφοφορίες για την εκλογή νέου ΠάπαΜαύρος καπνός αναδύθηκε από την καπνοδόχο στο παρεκκλήσι της Καπέλα Σιστίνα, όπου έχουν απομονωθεί οι καρδινάλιοι για να επιλέξουν το νέο Πάπα.

Η πρώτη ψηφοφορία των 115 καρδινάλιων-εκλεκτόρων δεν είχε αποτέλεσμα και ίσως να έχουμε τελικό αποτέλεσμα την Τετάρτη.

Από την Τετάρτη οι καρδινάλιοι θα ψηφίζουν τέσσερις φορές την ημέρα και καπνός θα βγαίνει δύο φορές στις 13:00 και 19:00 (ώρα Ελλάδος). Εάν δεν έχει εκλεγεί ο νέος ποντίφικας έως την Παρασκευή οι καρδινάλιοι θα έχουν το Σάββατο μία ημέρας προσευχής και στοχασμού πριν επαναλάβουν την ψηφοφορία.

Αν ο νέος ποντίφικάς εκλεγεί αργότερα ή νωρίτερα, ο καπνός δεν θα “περιμένει” τα δυο σταθερά «ραντεβού» που έχουν οριστεί για τις 20:00 και τις 13:00. Σε αυτή την περίπτωση ο λευκός καπνός θα βγει άμεσα και αμέσως μετά θα ηχήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της Αιώνιας Πόλης.

Παρά την πτώση της θερμοκρασίας και την βροχόπτωση, στην Ρώμη, η πλατεία του Αγίου Πέτρου γέμισε, απόψε, με δεκάδες χιλιάδες πιστούς που θέλησαν να διαπιστώσουν από κοντά, αν θα εκλεγόταν ο νέος προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

www.news247.gr

This entry was posted on Τετάρτη, Μάρτιος 13th, 2013 at 08:22 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply