Σε απολογία ο εκδότης Α. Δελλατόλας για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Ενταλμα σύλληψης και για τον υιό Κυριακίδη

Ενταλμα σύλληψης σε βάρος και του υιού Κυριακίδη, Γιώργου, για το σκάνδαλο της Proton Bank εξέδωσε η ανακρίτρια, Ιωάννα Χατζάκη. Ούτε εκείνος βρέθηκε στους χώρους, που τον αναζήτησαν οι αστυνομικοί με αποτέλεσμα να τεκμαίρεται με σίγουρο τρόπο ότι και αυτός διαφεύγει στη Λατινική Αμερική , όπως και ο πατέρας του, Πέτρος Κυριακίδης.

Οπως αποκάλυψε το «Βήμα της Κυριακής» ο Π. Κυριακίδης έχει διαφύγει με ιδιωτική πτήση, ενώ εκεί διαφεύγει τη σύλληψη της και η νομικός της «ομάδας», Ελένη Σκούρα.

Στο μεταξύ την ερχόμενη εβδομάδα απολογείται στην ανακρίτρια και ο εκδότης της εφημερίδας Ποντίκι, Αντώνης Δελατόλας με την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο δέχθηκε έμβασμα 500.000 ευρώ από λογαριασμό του Κυριακίδη στην Ελληνική Τράπεζα Κύρου.

Το ποσό εστάλη με βάση συμβόλαιο του 2011 για την εξαγορά ποσοστού μετοχών της εφημερίδας. Στην Ελλάδα το ποσό αυτό εμβάστηκε σε λογαριασμό του εκδότη στην Τράπεζα Κύπρου. Ο εκδότης εμφανίστηκε στην ανακρίτρια και δήλωσε άγνοια για την προέλευση του ποσού, καθώς και οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση Κυριακίδη.

Εν τούτοις εισαγγελείς διερωτούνταν πως το ποσό εκταμιεύτηκε (έφτασε με νόμιμο τρόπο), όταν υπήρχε απόφαση για πάγωμα των λογαριασμών Κυριακίδη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και πως άραγε από την τράπεζα  δεν ειδοποιήθηκε η Αρχή κατά του ξεπλύματος.

Δήλωση Αντώνη Δελλατόλα

«Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα στον τύπο, διευκρινίζω για ακόμη μια φορά ότι:

Το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ παρέλαβα –ως τελευταία δόση – σε εκτέλεση συμβολαίου που είχα ήδη υπογράψει στις 20-1-2011, σε χρόνο προγενέστερο των δικαστικών ερευνών και στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συμβατικής υποχρέωσης. Για το σύνολο του τιμήματος του Συμβολαίου έχει ήδη  από το 2011, καταβλήθηκε και εξοφλήθηκε πλήρως ο ανάλογος φόρος.

Το ποσό αυτό διαβιβάστηκε στο λογαριασμό μου με πρωτοβουλία της τράπεζας, δίχως την παραμικρή δική μου παρέμβαση. Άλλωστε ο εν λόγω λογαριασμός του Π. Κυριακίδη όταν έγινε το έμβασμα πριν ένα χρόνο δεν ήταν δεσμευμένος.

Μόλις πληροφορήθηκα πρόσφατα τις έρευνες της Δικαιοσύνης για εμβάσματα που έγιναν από λογαριασμούς του Κυριακίδη, όταν η έρευνα για την Proton Bank βρισκόταν σε εξέλιξη πριν ένα χρόνο, επισκέφθηκα προσωπικά την ανακρίτρια και ζήτησα να ενημερωθώ και να παράσχω κάθε εξήγηση που θα ήταν χρήσιμη στις δικαστικές αρχές.

Για το λόγο αυτό ήδη έχω απευθυνθεί στο γραφείο του συνηγόρου μου Νίκου Κωνσταντόπουλου που έχει αναλάβει κάθε απαραίτητη ενέργεια προκειμένου να συνδράμω τις δικαστικές αρχές.

Επιπλέον εκτός από μένα και δεκάδες άλλοι την ίδια περίοδο είχαν εισπράξει ποσά από τους λογαριασμούς Π. Κυριακίδη σε εκτέλεση διαφόρων συμβάσεων είτε επρόκειτο για μέσα μαζικής ενημέρωσης, είτε για προμηθευτές, είτε ποσά για μισθοδοσία εργαζομένων.

Το έμβασμα των 500 χιλιάδων ευρώ, επαναλαμβάνω  είναι ποσό, που μου ανήκε από τη σύμβαση πώλησης ποσοστού της εφημερίδας “Το Ποντίκι” και το οποίο σε εκτέλεση αυτής της σύμβασης ήταν οφειλόμενο. Άλλωστε δεν είναι το μόνον μέσο μαζικής ενημέρωσης που συνήψε σύμβαση με τον Π. Κυριακίδη καθώς ανάλογες και μάλιστα προγενέστερες συμβάσεις έχουν συναφθεί με πολλά άλλα Μ.Μ.Ε. (Espresso, Athens News, City Press, Σφήνα και Ισοτιμία, τα περιοδικά Free, Olive, Jolie, Μπομπ Σφουγγαράκης, τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, τα κανάλια τοπικής εμβέλειας Sport TV και Κανάλι 10, την Πήγασος Εκδοτική, την Χ. Κ. Τεγόπουλος (Ελευθεροτυπία), την Εφημερίδα Veto, το περιοδικό Επίκαιρα, τις Εκδόσεις Λιβάνη).

Η οποιαδήποτε άλλη αναφορά για το εν λόγω θέμα δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα και δεν με αφορά. Άλλωστε η χώρα είναι μικρή και η πορεία ενός εκάστου γνωστή.

Αθήνα, 11 Μαρτίου 2013»

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.