Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τελική διαπραγμάτευση τρόικας με Σαμαρά

Μάρτιος 12th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Στις 6:00 το απόγευμα της Τρίτης θα δεχθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τους επικεφαλής της τρόικας στο Μέγαρο Μαξίμου. Προηγήθηκαν σκληρές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια και στους επικεφαλής της τρόικας με τους αρμόδιους υπουργούς όπως και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες των υπουργείων.

Στο κορυφαίο επίπεδο ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα λιτότητας ενώ δήλωσε ότι θα πρέπει σταδιακά να μειωθεί η φορολογία για να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα – μίλησε για ενιαίο συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων στο 15%.

Οι εκκρεμότητες που υπάρχουν ήταν το αντικείμενο των συζητήσεων που είχαν από το απόγευμα της Δευτέρας οι επικεφαλής της Τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών σε ευρεία διυπουργική σύσκεψη με τους Γιάννη Στουρνάρα, Χρήστο Σταϊκούρα, Ευριπίδη Στυλιανίδη και Γιάννη Βρούτση καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες των υπουργείων. Αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη είναι η συζήτηση με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις με τους υπόλοιπους υπουργούς, που ήδη αποχώρησαν.

Τον πρωθυπουργό ενημερώνει για τις εξελίξεις ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος ενδέχεται να συναντηθεί μαζί του το πρωί της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει υπάρξει συνεννόηση για την ρύθμιση των δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία όπως και για τις οφειλές των ιδιωτών προς τις τράπεζες.

Συμφωνία έχει προκύψει και για την κινητικότητα στο δημόσιο ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την ρύθμιση των οφειλών στο δημόσιο και για την μεταρρύθμιση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

ΑΜΠΕ

This entry was posted on Τρίτη, Μάρτιος 12th, 2013 at 11:42 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply