Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κοζάνη: Μαζική και δυναμική πορεία διαμαρτυρίας των σπουδαστών του ΤΕΙ

Μάρτιος 12th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ενάντια στο σχέδιο ΑΘΗΝΑ – Έπονται κατάληψη του δημαρχείου Κοζάνης και συμμετοχή σε φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα – Υπό κατάληψη βρίσκεται το ΤΕΙ…

Μαζική και δυναμική πορεία διαμαρτυρίας στην Κοζάνη,  πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά».

Την πορεία διοργάνωσαν οι σύλλογοι ΣΔΟ και ΣΤΕΦ, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι το ΤΕΙ παραμένει υπό κατάληψη. Σε κατάληψη προχωρούν εκ νέου σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Η δυναμική πορεία των φοιτητών που ξεκίνησε από το ΤΕΙ έφτασε χτες στις 2 το μεσημέρι στην πόλη της Κοζάνης.

Οι διαδηλωτές έκαναν μία στάση στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και στη συνέχεια πορεύτηκαν μέχρι το δημαρχείο, φωνάζοντας συνθήματα. Εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη συγχώνευση και στη μεταφορά της Διοίκησης Επιχειρήσεων, στην κατάργηση των Τμημάτων Τεχνολογίας Αντιρρύπανσης και Βιομηχανικού Σχεδιασμού, στη συγχώνευση Λογιστικής – Χρηματοοικονομικού, στη μεταφορά – μετανάστευση φοιτητών. «Λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ – ΤΕΙ, λέμε ναι στην ισχυροποίηση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ναι σε ισχυρά και δυνατά πτυχία, ναι στη δωρεάν παιδεία», βροντοφώναξαν οι εκατοντάδες φοιτητές.

Οι εκπρόσωποι των φοιτητών υπογράμμισαν ότι «παλεύουμε να μην εφαρμοστεί ούτε ολόκληρο ούτε τμήμα του σχεδίου Αθηνά. Είναι έργο της πολιτικής της κυβέρνησης. Της ίδιας πολιτικής που έκοψε τη δωρεάν μεταφορά στους μαθητές. Που φορτώνει τις οικογένειές μας με φόρους και χαράτσια. Που οδήγησε πριν από μέρες μέσα από την εξαθλίωση δύο συναδέλφους μας στη Λάρισα να βρουν τραγικό θάνατο.

Το σχέδιο “Αθηνά”  κλείνει και συγχωνεύει τμήματα και σχολές. Υποβαθμίζει τις σπουδές μας, ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στις επιχειρήσεις για να δημιουργήσουν ιδιωτικά πανεπιστήμια και κολέγια. Ο αγώνας απέναντι σ’ αυτή την πολιτική πρέπει και θα είναι μακρύς, σκληρός και αποφασιστικός».

Οι φοιτητές διατράνωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνας τους για:
-Ενιαία ανώτατη εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν που να εξυπηρετεί τις ανάγκες μας.
-Καμία εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά. Καμία συγχώνευση – κλείσιμο τμήματος. Κανένας φοιτητής και σπουδαστής να μην πεταχτεί εκτός σπουδών – να εξασφαλιστεί ότι θα ολοκληρώσει τις σπουδές του απερίσπαστος εντελώς δωρεάν.
-Επαρκή χρηματοδότηση στα ΤΕΙ από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των πραγματικών αναγκών.
-Δωρεάν μεταφορά , σίτιση, βιβλία, αναλώσιμα, στέγαση.

Ανακοίνωσαν επίσης ότι αύριο στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν κατάληψη του δημαρχείου Κοζάνης, μεθαύριο Πέμπτη συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας και την Τρίτη 19 Μαρτίου θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

This entry was posted on Τρίτη, Μάρτιος 12th, 2013 at 11:02 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply