Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κατάργηση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας

12 Μαρτίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Με βάση το προτεινόμενο οργανόγραμμα του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης

Το προς προώθηση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού, με το οποίο συγχωνεύεται η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (ΠΥΤ) Δυτικής Μακεδονίας στην ΠΥΤ Ηπείρου, με έδρα τα Ιωάννινα, συρρικνώνει τις παρεχόμενες τουριστικές υπηρεσίες και υποβαθμίζει την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για μία ακόμη φορά και ως τουριστικό προϊόν.

Η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, που φιλοξενείται στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, αδειοδοτεί και ελέγχει τις τουριστικές επιχειρήσεις, παρέχοντας άμεση εξυπηρέτηση στον πολίτη-επενδυτή-επιχειρηματία για θέματα που τον απασχολούν.

Παράλληλα, μέσω στοχευμένων ενεργειών της υπηρεσίας μας, προβάλλεται  η Δυτική Μακεδονία ως ανερχόμενος τουριστικός προορισμός τόσο στο εσωτερικό όσο και σε διεθνές επίπεδο  (Βαλκάνια, Βέλγιο, Ολλανδία). Έχουν ήδη δρομολογηθεί συνεργασίες με Τουριστικούς Πράκτορες από την Κύπρο, την Τουρκία, την Ουκρανία και τη Ρωσία.

Διεκδικούμε την παραμονή της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού στη Δυτική Μακεδονία, διότι η κατάργησή της θα επιφέρει την εξαφάνιση της Δυτικής Μακεδονίας από τον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας, τη μείωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για δράσεις τουρισμού, την εκμηδένιση των δυνατοτήτων ανάδειξης της περιοχής μέσω συντονισμένων δράσεων, την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και την οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων της περιοχής.

Με εκτίμηση,

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΙΑΠΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΔΝΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΠΥΤ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Περιοχή ΖΕΠ, Κοζάνη

Τ.Κ. 50100

τηλ. 24610 53800

fax. 24610 53810

email: liapopoulou_a@gnto.gr

 

This entry was posted on Τρίτη, 12 Μαρτίου, 2013 at 21:45 and is filed under ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply