Η αμαρτωλή σύμβαση της ΔΕΗ «έφαγε» κι άλλο κυβερνητικό στέλεχος. Αυτή τη φορά τον γενικό γραμματέα Βιομηχανίας Σπύρο Ευσταθόπουλο ο οποίος, όπως και ο κ. Αθανασόπουλος και ο κ. Μέργος ήταν στο δ.σ. της ΔΕΗ την περίοδο 2007-2009 κι επομένως διώκεται από τη δικαιοσύνη.

Ο κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της CAEN στη Γαλλία. Δικηγόρος Αθηνών από το 1974 έως το 2002, διετέλεσε ειδικός συνεργάτης της Βουλής των Ελλήνων (1977) και σύμβουλος του υπουργείου Συντονισμού στη Γενική Διεύθυνση Σχέσεων Ελλάδος Ε.Ο.Κ. (1978-1980. Σύμβουλος της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, ενώ από το 1996 έως το 2001 ήταν Γενικός Γραμματέας της Πολιτικής Ομάδας του Ε.Λ.Κ. στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διετέλεσε ειδικός γραμματέας για την Ανταγωνιστικότητα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και γενικός γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Συμμετείχε, στα διοικητικά Συμβούλια της ΕΚΟ ΑΒΕΕ, της Δ.Ε.Η, ενώ διατέλεσε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης και εθνικός εκπρόσωπος στην Ομάδα Υψηλού Επιπέδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Βελτίωση της Νομοθεσίας.

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή και καθήκοντα γενικού γραμματέα Βιομηχανίας αναλαμβάνει ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή κ. Γιώργος Στεργίου.

www.antinews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.