Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι σφήκες της… Κολάσεως -Εκπληκτικό βίντεο δείχνει την επίθεση 30 σφηκών σε ένα μελίσσι

11 Μαρτίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

http://4.bp.blogspot.com/-gOJiY3C9V88/UThlmMfr3YI/AAAAAAAB5LE/G8XZysnceIY/s1600/03af2cd8c7c76f21e6b873ff0f45e636_XL.jpgΗ επίθεση 30 σφηκών σε ένα μελίσσι στο οποίο υπήρχαν 30 χιλιάδες μέλισσες καταγράφηκε σε ένα εκπληκτικό βίντεο. Η επίθεση των σφηκών και οι απεγνωσμένες προσπάθειες των μελισσών να αμυνθούν καταγράφονται με συγκλονιστική λεπτομέρεια.

Το βίντεο αποτελεί μέρος ενός ντοκιμαντέρ του National Geographic που έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Οι Σφήκες της Κολάσεως».

Οι Σφήκες που εξαπέλυσαν την επίθεση ανήκουν στο ασιατικό είδος σφηκών Vespa velutina. Οι V.velutina πιστεύεται ότι έφτασαν στην Ευρώπη από την Κίνα πριν από 8 χρόνια μέσα σε φυτά μαριχουάνας. Οι Σφήκες επιτέθηκαν σε ένα μελίσσι ευρωπαϊκών μελισσών Οι οποίες επειδή δεν έρχονταν στο παρελθόν σε επαφή με αυτό το είδος δεν έχουν αναπτύξει αμυντικούς μηχανισμούς απέναντι του. Αντίθετα Οι ασιατικές μέλισσες έχουν βρει τρόπους να τις αντιμετωπίζουν.

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2013 at 20:53 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply