Ρ-Άβε «θρύλε»!

Στην 40η υπόκλιση ανάγκασε τους αντιπάλους του ο «καίσαρας» του ελληνικού ποδοσφαίρου! Ο Ολυμπιακός γιόρτασε με τριάρα στην ΑΕΚ (3-0) γενέθλια και τίτλο και έραψε με στιλ το τέταρτο αστέρι στη φανέλα.

Όπως ακριβώς άξιζε στην περίσταση γιόρτασε ο Ολυμπιακός!
Ανήμερα των γενεθλίων τους, οι «ερυθρόλευκοι» φίλεψαν 3-0 την ΑΕΚ και πανηγύρισαν μαθηματικά (και) τον φετινό τίτλο.

Τα γκολ του Παπαδόπουλου στο 13’ και στο 56’ και του Αμπντούν στο 62’ σφράγισαν τη μεγάλη νίκη των «ερυθρόλευκων» και τους επέτρεψαν να σβήσουν με… αέρα 40 πρωταθλημάτων την τούρτα των γενεθλίων τους!
Καλύτερη απ’ όσο λέει το σκορ η ΑΕΚ, δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει σε τετ-α-τετ του Κορδέρο και στο τέλος θα μπορούσε να έχει δεχθεί κι άλλο γκολ σε δοκάρι του Μανιάτη.

Πώς έπαιξαν

Μικρο-εκπλήξεις (με βάση όσα αναμενόταν μετά τις τελευταίες προπονήσεις) περιείχαν οι συνθέσεις που παρέταξαν οι δυο τεχνικοί. Ο μεν Μίτσελ, λοιπόν, επανέφερε στην ενδεκάδα τον Μανιάτη, διατήρησε σ’ αυτή τον Παπαδόπουλο και προτίμησε τους Μανωλά και Γκρέκο (αντί των Σιόβα και Μασάντο αντίστοιχα). Την ίδια ώρα, ο Έβαλντ Λίνεν επέλεγε ένα αμυντικογενές 4-5-1, με τον Φούντα (και όχι τον Τσίτα) στην κορυφή της επίθεσης.

Με αυτά τα δεδομένα, κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού ήταν ο Μέγιερι και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Χολέβας, Παπαδόπουλος, Μανωλάς και Παπάζογλου. Στα χαφ του 4-3-3 ήταν οι Φέισα (ως «σκούπα»), Γκρέκο-Μανιάτης (ως εσωτερικοί μέσοι) και στην τριάδα της επίθεσης οι Αμπντούν (αριστερά), Βλαχοδήμος (δεξιά) και Τζεμπούρ (κορυφή).

Η ΑΕΚ, από την άλλη, είχε τερματοφύλακα τον Κωνσταντόπουλο και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- τους Τσουμάγκα, Μπουγαΐδη, Κουτρουμπή και Τσουκαλά. Στα χαφ ήταν οι Φέτσης-Κορδέρο-Ρίκκα, μπροστά τους οι Γκερέιρο και Κατίδης και ο τελευταίος εναλλασσόταν στην επίθεση με τον Φούντα.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός είχε γιορτή σήμερα. Και από το πρώτο κιόλας λεπτό προσπάθησε να δείξει πως δεν θα δεχθεί… αγένειες από την ΑΕΚ. Όταν εκείνη τις επιχείρησε λοιπόν (με ωραίο σουτ του Φούντα) την τιμώρησε αμέσως. Έφτανε ένα δίλεπτο πίεσης, ένα κενό στην άμυνα μεγαλύτερο κι απ’ το πανό που απλώθηκε πριν τη σέντρα στη θύρα 7 κι ένα πανέξυπνο γύρισμα του Τζεμπούρ για να επιβεβαιωθεί πως μετά τον αμυντικό, επέστρεψε και ο… επιθετικός Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Το γκολ ωστόσο σαν να… ηρέμησε τον Ολυμπιακό, αντί να του δώσει μεγαλύτερη ώθηση. Έτσι η ΑΕΚ -αφού βγήκε στεγνή από την τρικυμία που την ανάγκασαν οι «ερυθρόλευκοι» στα επόμενα λεπτά- προσπάθησε να ισορροπήσει: Παγώνοντας τον ρυθμό και κυκλοφορώντας αξιοπρεπώς την μπάλα. Ακόμα όμως κι αν ο Φούντας απείλησε ξανά (νέο καλό σουτ σε αντεπίθεση), ένας πρώην συμπαίκτης του -ο Μανωλάς- απείλησε περισσότερο. Εξαργύρωσε άτσαλα όμως από κοντά την πίεση που άσκησε ξανά ο Ολυμπιακός λίγο πριν την ανάπαυλα.

Ο τραυματισμός του Γκρέκο πριν το ημίχρονο πόνεσε σίγουρα τον ίδιο. Πόνεσε περισσότερο όμως το κέντρο του Ολυμπιακού, που χρειάστηκε χρόνο για να ξαναδέσει με την είσοδο του Μασάντο. Έτσι, η ξεθαρρεμένη ΑΕΚ δεν κατάφερνε μόνο να κυκλοφορεί την μπάλα. Κατάφερε να βρεθεί και μια ανάσα απ’ το γκολ –όταν ο Κορδέρο δεν πίστεψε ότι μπορεί να νικήσει στο τετ-α-τετ τον Μέγιερι. Ο Ολυμπιακός, όμως, της επεφύλασσε νέα σκληρή τιμωρία γι’ αυτό.

Και δεν χρειάστηκε περισσότερα από έξι λεπτά για να την επιβάλλει. Αρκετά για να βρει νέο κενό ο Χολέβας και νέα ευκαιρία ο Παπαδόπουλος ν’ αποδείξει ότι είναι -και- σκόρερ. Και αρκετά για να «σερβίρει» ένα ακόμα γκολ ο Τζεμπούρ -αυτή τη φορά στον συμπατριώτη του Αμπντούν. Από ‘κει και πέρα το μόνο που είχε σημασία ήταν η αποθέωση των πρωταθλητών. Έστω κι αν ο Ιμπαγάσα δεν μπόρεσε να… συμμετάσχει για πολύ σ’ αυτή (τραυματίστηκε και βγήκε). Κι έστω κι αν το δοκάρι δεν επέτρεψε στον Μανιάτη να της δώσει ακόμα περισσότερο στιλ στις καθυστερήσεις.

Tα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Ολυμπιακός – ΑΕΚ για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Μέγιερι, Χολέβας, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Παπάζογλου, Φέισα, Γκρέκο (38’ λ.τ. Μασάντο), Μανιάτης, Αμπντούν, Βλαχοδήμος (65’ Ιμπαγάσα, 74’ Φουστέρ), Τζεμπούρ

Στον πάγκο έμειναν οι: Κάρολ, Μήτρογλου, Κοντρέρας, Σιόβας

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς, Φέτσης (69’ Τσίτας), Κορδέρο, Ρίκκα, Γκερέιρο, Κατίδης, Φούντας (76’ Ανάκογλου)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Κατσικοκέρης, Αναστασόπουλος, Παπαδημητρίου, Τσούπρος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΒΟΗΘΟΙ: Ποντίκης (Πρέβεζας), Φραγκιαδάκης (Δωδ/νήσου)

ΓΗΠΕΔΟ: «Καραϊσκάκη»

Γιώργος Μαραθιανός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.