Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ελληνας όμηρος φέρεται να εκτελέστηκε στη Νιγηρία

Μάρτιος 10th, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΕΙΧΑΝ ΑΠΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ SETRACO

Ελληνας όμηρος φέρεται να εκτελέστηκε στη ΝιγηρίαΈνας Έλληνας φέρεται μεταξύ των 7 εκτελεσθέντων ομήρων που είχαν απαγάγει στα μέσα Φεβρουαρίου στη Νιγηρία ισλαμιστές αντάρτες. Η εκτέλεση των επτά ανθρώπων έγινε γνωστή χθες, έπειτα από ανακοίνωση που ανάρτησε στο διαδίκτυο η ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση Ανσάρου.

Η πληροφορία για την εκτέλεση πάντως δεν είχε επιβεβαιωθεί έως το απόγευμα του Σαββάτου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επτά Χριστιανοί αιχμάλωτοι εκτελέστηκαν ως αντίποινα για μία επιχείρηση απελευθέρωσής τους από νιγηριανές και βρετανικές δυνάμεις.

Οι επτά όμηροι απήχθησαν στις 17 Φεβρουαρίου από ενόπλους που επιτέθηκαν σε εργοτάξιο της κατασκευαστικής εταιρείας Setraco Nigeria στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας.

Πέραν του Ελληνα ομήρου, στα χέρια των ισλαμιστών βρέθηκαν πολίτες του Λιβάνου, της Βρετανίας, της Ιταλίας και των Φιλιππίνων.

Πηγές του ΥΠΕΞ ανέφεραν ότι η πληροφορία διερευνάται και οτι αυτή τη στιγμή δεν θα υπάρξει κανένα σχόλιο.
Σε κάθε περίπτωση, ως προς το χειρισμό της υπόθεσης, οι ίδιες πηγές σημείωναν, ότι για την ελληνική πλευρά από την πρώτη στιγμή προείχε και προέχει η ασφάλεια των ομήρων.

ΕΘΝΟΣ

This entry was posted on Κυριακή, Μάρτιος 10th, 2013 at 10:40 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply