Με… χείρα βοηθείας ο Παναθηναϊκός νίκησε την Κέρκυρα

Ο Παναθηναϊκός με πέναλτι του Φιγκερόα στο 77ο λεπτό λύγισε την αντίσταση της Κέρκυρας και νίκησε με 1-0 στο Ολυμπιακό στάδιο, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Φωνάζουν για το πέναλτι οι παίκτες της Κέρκυρας που θεωρούν ότι υπάρχει σπρώξιμο στον Έντερ από τον Σο, πριν γίνει η παράβαση.

Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η έλλειψη καθαρού φορ στην ενδεκάδα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Οι παίκτες του Φάμπρι πίεσαν την ομάδα της Κέρκυρας, αλλά μέχρι τη μεγάλη περιοχή, καθώς δεν μπόρεσε να δημιουργήσει σημαντικές φάσεις μπροστά στην εστία του Αναστασόπουλου.

Κάποια σουτ, αλλά τίποτα σημαντικό για τους «πράσινους», οι οποίοι είχαν ν’ αντιμετωπίσουν τη μαζική άμυνα των φιλοξενούμενων. Οι παίκτες της Κέρκυρας είχαν «οχυρωθεί» στα μετόπισθεν και με ξαφνικές αντεπιθέσεις προσπάθησαν (ανεπιτυχώς) να απειλήσουν τον Καρνέζη.

Στη φάση του 17′ όπου ο Μπουμσόνγκ αντίκρισε κίτρινη κάρτα, οι παίκτες της Κέρκυρα φώναξαν για πέναλτι στο μαρκάρισμα του Γάλλου στον Τσουμάνη πάνω στη γραμμή, αλλά ο διαιτητής Κουκουλάκης θεώρησε ότι η φάση έγινε έξω από την περιοχή.

Στην επανάληψη ο Φάμπρι έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, βάζοντας στο παιχνίδι τον Φιγκερόα και ο Παναθηναϊκός έσφιξε την πολιορκία στα καρέ της Κέρκυρας. Η ομάδα της Αθήνας πίεσε για το γκολ, ενώ η Κέρκυρα οπισθοχώρησε ακόμη περισσότερο και πάλευε να καταστρέφει τις επιθετικές πρωτοβουλίες των γηπεδούχων.

Όσο περνούσε η ώρα τόσο περισσότερο η μπάλα γυρνούσε στα πόδια του Παναθηναϊκού, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς όλες οι προσπάθειες σταματούσαν λίγο πριν την μεγάλη περιοχή της ομάδας του Παπακώστα.

Τελικά, στο 77′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζέκα, ο Έντερ βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι. Ωστόσο οι παίκτες της Κέρκυρας φωνάζουν για φάουλ του Σο πάνω στον Έντερ πριν εκείνος κάνει την παράβαση. Τελικά το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Φιγκερόα και έγραψε το 1-0 με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ο διαιτητής Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μπουμσόνγκ, Πίντο, – Αγρίτη, Αθανασίου, Βενέτη, Μοντέιρο, Βασιλόγιαννη

Τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Κέρκυρα για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Παναθηναϊκός(Φάμπρι): Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Κάιπερ, Τριανταφυλλόπουλος (46′ Φιγκερόα), Σο, Σισοκό, Ζέκα, Μαυρίας (63′ Φορναρόλι), Εσπάρθα (76′ Μπαρμπαρούσης).

Κέρκυρα(Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Βενέτης, Σταμόγιαννος (83′ Κρητικός), Αγρίτης (67′ Βασιλόγιαννης), Λεόν, Μοντέιρο (83′ Σίμωσης), Τσουμάνης, Γκέσιος, Τσοκάνης, Κυβελίδης, Αθανασίου.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.