Σε θάνατο δια απαγχονισμού τιμωρήθηκαν οι 21 οπαδοί που κρίθηκαν ότι συμμετείχαν στα επεισόδια του αγώνα Αλ Αχλί – Αλ Μασρί στην Αίγυπτο τον περασμένο Ιανουάριο

Θανατική ποινή σε 21 οπαδούς!Με την ζωή τους θα πληρώσουν οι 21 οπαδοί τη συμμετοχή τους στα αιματηρά επεισόδια στο παιχνίδι της Αλ Αχλί με την Αλ Μασρί πριν από 13 μήνες στο Πορτσάιντ.

Σήμερα το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του η οποία ήταν θάνατος δια απαγχονισμού στα άτομα τα οποία κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι είχαν συμμετάσχει στις συμπλοκές στις εξέδρες αλλά και στον αγωνιστικό χώρο.

Άλλα πέντε άτομα κρίθηκαν ένοχα και τους επιβλήθηκε η ποινή ισόβιας κάθειρξης, σε πολλά άλλα μικρότερες ποινές και –τέλος- 28 άτομα αφέθηκαν ελεύθερα.

Ανάμεσα στα άτομα που τους επιβλήθηκε ποινή είναι και δύο αστυνομικοί. Σε αυτούς το δικαστήριο επέβαλε ποινή 15 ετών διότι δεν φρόντισαν να ανοίξουν τις εισόδους στις θύρες για να μπορέσουν να αποχωρήσουν από το γήπεδο οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας.

Μάλιστα, κατά αυτών κατέθεσαν και μάρτυρες οι οποίοι υποστήριξαν ότι τους είδαν να μην προσπαθούν να περιορίσουν τα επεισόδια, ενώ τέλος επτά αστυνομικοί αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς -όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο- δεν βρέθηκαν στοιχεία εις βάρος τους.

Τα επεισόδια αυτά έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο στο παιχνίδι της Αλ Αχλί με την Αλ Μασρί όταν οι οπαδοί της μίας ομάδας είχαν επιτεθεί σε αυτούς της αντιπάλου τους.

Αποτέλεσμα αυτών των συγκρούσεων ήταν 74 οπαδοί να πέσουν νεκροί.

Πολλοί συνέδεσαν τα επεισόδια αυτά με τα όσα συνέβαιναν στην Αίγυπτο εκείνη την χρονική περίοδο με τις έντονες διαμαρτυρίες για το πολιτικό καθεστώς.

www.sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.