Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες

9 Μαρτίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Νέο σύστημα υπολογισμού από το υπουργείο Οικονομικών

Τα πάνω κάτω θα φέρει τη φορολογία ακινήτων και στην κτηματαγορά η εκ βάθρων αλλαγή του συστήματος υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων που προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, καθώς για πρώτη φορά θα οδηγήσει και σε μειώσεις τιμών στις περισσότερες αστικές περιοχές.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι το υπάρχον σύστημα να αντικατασταθεί από ένα νέο αυτοματοποιημένο το οποίο θα προσδιορίζει τις αξίες με βάση υπολογισμού τις τιμές που ισχύουν στην αγορά, ώστε να ταυτιστούν οι αντικειμενικές με τις εμπορικές τιμές.

Με την εφαρμογή του νέου συστήματος θα προκύψουν, όπως αναφέρει, το Έθνος, θα προκύψουν μειώσεις αξιών που μπορεί να φτάσουν ακόμη και το 35% σε πολλές αστικές περιοχές με «μέσες» και «υψηλές» αντικειμενικές τιμές σήμερα, καθώς, όπως προκύπτει από τα στοιχεία μεσιτικών γραφείων, οι τιμές που γίνονται οι αγοραπωλησίες έχουν υποστεί καθίζηση και πλέον οι εμπορικές είναι πολύ χαμηλότερες από τις αντικειμενικές.

Επίσης, προβλέπεται υποχώρηση αντικειμενικών και για όλα τα εμπορικά ακίνητα όπου οι αγοραίες τιμές έχουν κατρακυλήσει εξαιτίας και της συρρίκνωσης της καταναλωτικής ζήτησης, καθώς και άνοδο των τιμών σε περιοχές της επαρχίας στις οποίες θα επεκταθεί το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού των ακινήτων.

Το νέο σύστημα προβλέπει ακόμη αυξήσεις αξιών που μπορεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις να ανέλθουν και στο 40% σε περιοχές που σήμερα οι αντικειμενικές βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και ως εκ τούτου, παρά τη μεγάλη πτώση τους τα τελευταία χρόνια, οι αγοραίες τιμές δεν τις έχουν προσεγγίσει.

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2013 at 21:01 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply