Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αυστραλοί οι πιο ‘δαπανηροί’ τουρίστες στην Ελλάδα, κατά την εφημερίδα The Age

9 Μαρτίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

«Η Ελλάδα είναι ο κόσμος για τους Αυστραλούς», τιτλοφορείται σχετικό δημοσίευμα

Οι τουρίστες από την Αυστραλία που επισκέπτονται την Ελλάδα ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα από τους τουρίστες οποιασδήποτε άλλης χώρας.

Αυτό αναφέρει σήμερα δημοσίευμα της εφημερίδας The Age, σύμφωνα με το οποίο, κατά μέσον όρο, ένας τουρίστας από την Αυστραλία δαπανά στην Ελλάδα 1420 ευρώ (1820 δολάρια Αυστραλίας) και μένει 12 μέρες, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εθνικότητα.

Ακολουθούν οι Καναδοί (1207 Ευρώ), οι Αμερικανοί (1098 Ευρώ) και οι Ρώσοι (1005 Ευρώ).

Το σχετικό δημοσίευμα έχει τίτλο «Η Ελλάδα είναι ο κόσμος για τους Αυστραλούς» και σημειώνεται πως κάθε χρόνο 100.000 Αυστραλοί επισκέπτονται την Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία είναι ομογενείς που ταξιδεύουν με αυστραλιανό διαβατήριο.

Η επικεφαλής του ΕΟΤ στο Σίδνεϊ, Χριστίνα Καλογερά, δηλώνει στην εφημερίδα πως «αυτή η εποχή είναι ιδιαίτερα καλή για τους Αυστραλούς να επισκεφθούν την Ελλάδα λόγω της υψηλής αξίας του αυστραλιανού νομίσματος».

Σχολιάζοντας τις αυστραλιανές ταξιδιωτικές συστάσεις για την Ελλάδα η κ. Καλογερά σημειώνει πως «η Αθήνα και η Ελλάδα είναι ασφαλέστατοι προορισμοί. Οικονομικές κρίσεις έρχονται και παρέρχονται, αλλά η Ελλάδα παραμένει ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στον κόσμο».

Σύμφωνα με τον διευθυντή του τουριστικού γραφείου Cox @Kings, Στιβ Ρέιντολντς, πέρσι η αρνητική δημοσιότητα λόγω των ταραχών είχε ως αποτέλεσμα να μετριασθεί το ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

«Κατά την άποψή μου τα δημοσιεύματα ήταν υπερβολικά και δεν απηχούσαν την πραγματικότητα. Φέτος όμως το ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι αυξημένο. Έχουμε περισσότερες κρατήσεις και συνεχώς αυξάνονται».

Ο κ. Ρέιντολντς λέει πως αν και δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη, οι τουρίστες από την Αυστραλία πάνε σε όλη την Ελλάδα.

ΑΜΠΕ

This entry was posted on Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2013 at 23:16 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply