Το υπουργείο Οικονομικών δεσμεύτηκε να δώσει άμεσα €58 εκατ. στις περιφέρειες

Με τροπολογία ρυθμίζονται οφειλές δήμων για μεταφορά μαθητών

Ρυθμίζεται το ζήτημα των οφειλών σε δήμους από τις περιφέρειες για τις δαπάνες μεταφοράς μαθητών κατά το σχολικό έτος 2011-2012. Τροπολογία για το θέμα κατέθεσαν την Παρασκευή (8.3.2013) στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδηςκαι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως επισημαίνεται από τα αρμόδια υπουργεία, «επιλύονται προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί σε αρκετές περιοχές της χώρας με σημαντική εξοικονόμηση για τον κρατικό προϋπολογισμό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Οικονομικών δεσμεύτηκε να καταβάλει άμεσα τα 58.000.000 ευρώ για την εξόφληση ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων προς τις περιφέρειες, μέρος των οποίων αφορά τη μεταφορά μαθητών.

Εξάλλου, την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Εσωτερικών θα κατανείμει 25.000.000 ευρώ από τους ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) προς τις περιφέρειες για την αποπληρωμή των οφειλών του σχολικού έτους 2011-2012. Παράλληλα θα δώσει 5.000.000 ευρώ στους δήμους της χώρας που εκτελούν μεταφορά μαθητών, ποσό που αφορά το σχολικό έτος 2012-2013.

ΤΟ ΒΗΜΑ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.