Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΔΗ.ΜΑΡ.: Ενιαίος πόλος εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία, με σύμπραξη Πανεπιστημίου – ΤΕΙ

8 Μαρτίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η διαχείριση του σοβαρότατου ζητήματος της αναδιάρθρωσης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσω του σχεδίου «Αθηνά», φαίνεται ότι δεν μας επιτρέπει, δυστυχώς, να απομακρυνθούμε από τη μικροπολιτική και τοπικιστική λογική και να προχωρήσουμε σε ουσιαστική μεταρρύθμιση της Παιδείας.

Η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για την αναδιάρθρωση του Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) δεν διέπεται από ακαδημαϊκή λογική και το μόνο που δημιουργεί είναι προβλήματα, ακόμη και εκεί που δεν υπάρχουν.

Η Δυτική Μακεδονία υφίσταται από τη μια πλευρά τις αρνητικές συνέπειες ενός γενικότερου σχεδιασμού ο οποίος επιδιώκει τη συρρίκνωση και υποβάθμιση των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων και από την άλλη πλευρά την απώλεια του Πανεπιστημίου της. Είναι μάλιστα η μόνη Περιφέρεια της χώρας που συμβαίνει αυτό. Η κατάργηση του Πανεπιστημίου και η αποδυνάμωση του ΤΕΙ δημιουργούν σοβαρές αμφιβολίες για τη μελλοντική βιωσιμότητα των τμημάτων που θα απομείνουν.

Η ΔΗΜ.ΑΡ. επιμένει στη δημιουργία ενός Ενιαίου Πόλου Εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία, με τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ, λαμβάνοντας υπόψη τη συνάφεια γνωστικών αντικειμένων, τη γεωγραφική τοποθεσία, την από κοινού διαχείριση υποδομών και την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού των Ιδρυμάτων.

Περιφερειακή Επιτροπή ΔΗΜΑΡ
Δυτικής Μακεδονίας

This entry was posted on Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2013 at 22:21 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply