Γιουβέντους και Παρί Σεν Ζερμέν πήραν την πρόκριση στους «8» του Champions League. Η «μεγάλη κυρία» επικράτησε 2-0 της Σέλτικ στο Τορίνο, ενώ οι Παριζιάνοι αρκέσθηκαν στην εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με τη μαχητική Βαλένθια. Η Γιουβέντους είχε επιβληθεί των Σκωτσέζων με 3-0 στο πρώτο μεταξύ τους ματς, ενώ η γαλλική ομάδα είχε νικήσει το σύνολο του Βαλβέρδε με 2-1 μέσα στην Ισπανία.

Γιουβέντους-Σέλτικ 2-0

Η Γιουβέντους σφράγισε και τυπικά την πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ επικρατώντας 2-0 στο Τορίνο της Σέλτικ, την οποία είχε νικήσει (3-0) και στη Γλασκόβη. Ο Αλεσάντρο Μάτρι στο 24΄ και ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα στο 65΄ πέτυχαν τα δύο γκολ για τη «Μεγάλη Κυρία». Αρχηγός της Σέλτικ στο σημερινό ματς, ήταν ο Γιώργος Σαμαράς.

Η «Γιούβε» έμεινε αήττητη για 18ο ευρωπαϊκό ματς (9 νίκες, 9 ισοπαλίες), ενώ δεν δέχθηκε γκολ για πέμπτο συνεχόμενο αγώνα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαιτητής: Φιράτ Αϊντινούς

Κίτρινες: Πελούζο – Ιζαγκίρε

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μαρόνε, Μπονούτσι, Πίρλο (69′ Τζακερίνι), Παντοΐν, Βιντάλ (67′ Ισλα), Πογκμπά, Πελούζο (58′ Ασαμόα), Μάτρι, Κουαλιαρέλα

ΣΕΛΤΙΚ (Νιλ Λένον): Φόρστερ, Μάθιους (51′ Φόρεστ), Γουϊλσον, Καγιάλ, Ιζαγκίρε, Ουανγιάμα (46′ Αμπρόουζ), Λέντλι, Μάλγκριου, Κόμονς (73′ Λασάντ), Σαμαράς, Χούπερ
Παρί Σεν Ζερμέν-Βαλένθια 1-1

Η Παρί Σεν Ζερμεν αναδείχθηκε ισοπάλη 1-1 με την Βαλένθια στο «Παρκ ντε πρενς» και σε συνδυασμό με την νίκη (2-1) στην Ισπανία προκρίθηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Γάλλοι που παρατάχθηκαν χωρίς τον τιμωρημένο Ιμπραΐμοβιτς αγωνίστηκαν με σαφή αμυντικό προσανατολισμό θέλοντας να διαφυλάξουν το υπέρ τους σκορ.

Η Βαλένθια όμως κατάφερε να προηγηθεί στο 55΄με δυνατό σουτ του Ζόνας. Πριν προλάβουν τα «φίδια να ζώσουν» τους γηπεδούχους, ο Εζέκιελ Λαβέτσι ισοφάρισε στο 66’ και με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος η ομάδα του Κάρλος Αντσελότι πήρε την πρόκριση στους «8».

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Κίτρινες: Λαβέτσι – Αλμπέλδα, Ρουίθ, Παρέχο, Σολδάδο, Μπανένγκα

Παρί Σεν Ζερμέν (Κάρλο Αντσελότι): Σιρίγκου, Ζαλέ (27′ Βαν ντερ Βιλ), Τιάγκο Σίλβα, Αλεξ, Μάξουελ, Σαντόμ, Τιάγκο Μότα (58′ Γκαμέιρο), Ματουιντί, Παστόρε, Λούκας, Λαβέτσι

Βαλένθια (Ερνέστο Βαλβέρδε): Γκουαίτα, Μπαραγκάν, Ρουίθ, Ματιέ, Σισοκό, Παρέχο, Αλμπέλδα (46′ Μπανένγκα), Φεγκούλι (63′ Πιάτι), Τίνο Κόστα, Ζόνας (Βαλντέζ), Σολδάδο.

 

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.