Από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής υποβάλλεται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, οπτικοακουστικό υλικό από μεσημβρινή ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή, που προέβαλε απόσπασμα χθεσινού ντοκιμαντέρ του Βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού Channel4, στο οποίο εμφανίζεται υποψήφιος βουλευτής της Χ.Α. να απευθύνεται σε αλλοδαπούς με απειλητικές εκφράσεις, όπως «Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους. Σαπούνια γιατί είναι και ωραίο», «Θα τα ‘χουμε σαπούνια για τα αμάξια, σαπούνια να πούμε για τα πεζοδρόμια …», «…κάνα λαμπατέρ να φτιάξουμε με το δέρμα τους…», «Τα δόντια να πάρουμε…».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισε ως «τραγελαφικό» το βίντεο που κυκλοφόρησε στον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό.

Το ρεπορτάζ για τη Χρυσή Αυγή που προβλήθηκε από το Channel 4, «επιβεβαιώνει περίτρανα την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων, νομοθετικών, διοικητικών και πολιτικών στο πλαίσιο δράσης των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Κινήματος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης:

«Οι πολίτες με στοιχειώδεις δημοκρατικές ευαισθησίες που παρακολούθησαν το ρεπορτάζ του Channel 4 σχετικά με τη δράση της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί παρά να αηδιάσουν. Η Χρυσή Αυγή δεν μπαίνει ούτε καν στον κόπο να κρύψει τις ναζιστικές της καταβολές και εγκληματικές πρακτικές».

Και προστίθεται: «Η ρατσιστική βία και όσοι την προκαλούν πρέπει να αντιμετωπιστούν από τους θεσμούς της Πολιτείας. Η παρέμβαση του εισαγγελέα είναι μια αρχή. Χρέος της Βουλής είναι να βελτιώσει το νομοθετικό πλαίσιο για την τιμωρία όσων ασκούν ή προκαλούν ρατσιστική βία».

Το ΠΑΣΟΚ καλεί επίσης τους πολίτες να παρακολουθήσουν το ρεπορτάζ (δίνει και τη διεύθυνση του ιστότοπου) και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

Καλούμε τους πάντες να παρακολουθήσουν το ρεπορτάζ και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Κασιδιάρης: «Οι Άγγλοι έβγαλαν τραγελαφικό βίντεο κατά της Χ.Α»

Δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη για το νέο «ντοκουμέντο» κατά της Χρυσής Αυγής.

– Οι Άγγλοι έβγαλαν νέο τραγελαφικό βίντεο κατά της Χρυσής Αυγής όπως την άλλη φορά που θα κάναμε μαθήματα καράτε στα στελέχη μας, για να μπορούν να δείρουν τον Στρατούλη. Τώρα πήγαν σε ένα καφενείο που τους πήραν «στο ψιλό» ακόμα και οι θαμώνες. Να δείξετε αυτό το βίντεο, για να γελάει ο κόσμος.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Συμφωνείτε με αυτές τις απόψεις που διατυπώθηκαν;

-Αυτές οι απόψεις διατυπώθηκαν για να γελάει ο κόσμος, όπως προείπα. Είναι για τα πανηγύρια. Σε μια ερώτηση αν σκοτώνει η Χρυσή Αυγή, μόνο αστειευόμενος μπορείς να απαντήσεις.

www.kathimerini.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.