Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ευχαρίστησε τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ για την υποδοχή, αλλά τους πλήγωσε στον αγώνα...

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο επέστρεψε στο «Old Trafford» και πίκρανε τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ, αφού με δικό του τέρμα η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με 2-1 την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Champions League στη ρεβάνς του 1-1 στη Μαδρίτη.

Η ομάδα του Σερ Άλεξ προηγήθηκε χάρη σε αυτογκόλ του Σέρχιο Ράμος στο 48′ αλλά ο Τούρκος διαιτητής Τσακίρ με λανθασμένη απόφαση και αποβολή του Νάνι στο 55′ άλλαξε τις ισορροπίες. Η Ρεάλ ισοφάρισε με τον Λούκας Μόντριτς στο 66′ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο «σκότωσε» την πρώην ομάδα του στο 69′.

Πρόκριση και μάλιστα άνετη για τη Μπορούσια Ντόρτμουντ που νίκησε με 3-0 τη Σαχτάρ στη ρεβάνς του 2-2 στο Ντόνετσκ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (2-3)

Στους «8» του Champions League προκρίθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης, επικρατώντας 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ». Μια υπερβολική απόφαση του Τούρκου διαιτητή, Τσουνεϊτ Τσακίρ, ένα εκπληκτικό γκολ του Λούκα Μόντριτς και αυτό του Κριστιάνο Ρονάλντο έκριναν την αναμέτρηση που μέχρι το 60ο λεπτό ήταν «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα της Γιουνάιτεντ.

Οι γηπεδούχοι που είχαν και δοκάρι με τον Βίντιτς στο 21′, προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Σέρχιο Ράμος στο 48′. Η Ρεάλ πίεζε αλλά δεν απειλούσε, μέχρι που ο Τσακίρ της χάρισε το αριθμητικό πλεονέκτημα, αποβάλλοντας εσφαλμένα τον Νάνι στο 57′ για μαρκάρισμα στον Αρμπελόα.

Αμέσως ο Ζοζέ Μουρίνιο έριξε στη μάχη τον Λούκας Μόντριτς στη θέση του Αρμπελόα, θέλοντας να πιέσει περισσότερο και δικαιώθηκε αφού Μόντριτς στο 66′ πέρασε με έξοχη προσποίηση τον Κλέβερλι και με ασύλληπτο σουτ από 25 μέτρα ισοφάρισε σε 1-1.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο με προβολή έπειτα από σέντρα-ασίστ του Ιγκουαΐν «κλείδωσε» την πρόκριση για τη Ρεάλ, τέρμα το οποίο ο Πορτογάλος δεν πανηγύρισε.

Στην επιστροφή του μετά από τρία χρόνια στο «Θέατρο των Ονείρων» ο σούπερ σταρ της «Βασίλισσας» γνώρισε την αποθέωση από τους φίλους των «κόκκινων διαβόλων» πριν από την έναρξη του ματς.

Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)
Κίτρινες: Εβρά, Κάρικ – Αρμπελόα, Κακά, Πέπε
Κόκκινη: Νάνι (57΄)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Αλεξ Φέργκιουσον): Ντε Χέα, Ραφαέλ, Φέρντιναντ, Βίντιτς. Εβρά, Κάρικ, Κλέβερλι (73΄ Ρούνι), Νάνι, Γουέλμπεκ (81΄ Γιανγκ), Γκιγκς, Φαν Πέρσι
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοζέ Μουρίνιο): Ντιέγκο Λόπεθ, Αρμπελόα, Βαράν, Ράμος, Κοεντράο, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα, Ντι Μαρία (44΄λ.τρ. Κακά), Οζίλ (70΄ Πέπε), Ρονάλντο, Ιγκουαίν (58΄ Μόντριτς)


Μπορούσια Ντόρτμουντ – Σαχτάρ Ντόνετσκ 3-0 (5-2)

Η Ντόρτμουντ επικράτησε εύκολα με 3-0 της Σαχτάρ Ντόνετσκ και με συνολικό σκορ 5-2 προκρίθηκε στην προημιτελική φάση.

Οι Γερμανοί ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 31′ με κεφαλιά του Φελίπε Σαντάνα μετά από κόρνερ του Γκέτσε.

Λίγα λεπτά αργότερα (37′) ο Γκέτσε από δημιουργός έγινε εκτελεστής και με κοντινό πλασέ έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων.

Η Σαχτάρ μπήκε πολύ πιο δυνάτα στην επανάληψη και προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι αλλά στο 59΄ο Λεβαντόφσκι με πλασέ έκανε το 3-0 και «σφράγισε» την πρόκριση της Ντόρτμουντ.

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)
Κίτρινες: – Κούτσερ

Ντόρτμουντ (Γιούργκεν Κλοπ): Βάιντενφελερ, Σούμποτιτς, Πίστσεκ, Φελίπε Σαντάνα, Σμέλτσερ, Γκουντογκάν (82΄ Σαχίν), Γκέτσε, Μπέντερ (46΄ Κελ) Ρόις, Μπλαζτσικόφσκι, Λεβαντόφσκι (70΄ Γκρόσγκρεουτς).
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιατόφ, Κούτσερ, Ρατ, Ρακίτσκι, Χούμπσμαν (82΄ Στεπανένκο), Φερναντίνιο, Αλεξ Τεσέιρα, Σρνα, Τάισον (46΄ Ντάγκλας Κόστα), Λουίς Αντριάνο, Μικιταριάν.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.