Ακινητοποιημένα λεωφορεία και ταξί, δεν εκτελούν μαθητικά δρομολόγια για τρίτη ημέρα

Προβληματική ήταν και χτες η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία του νομού Κοζάνης, καθώς για δεύτερη ημέρα ΚΤΕΛ και ταξί δεν εκτελούν τα μαθητικά δρομολόγια. Ούτε την Τετάρτη κινήθηκαν τα μέσα μεταφοράς των μαθητών στα Γρεβενά.

Τα σχολεία λειτούργησαν με πολλές απουσίες, καθώς πολλοί μαθητές δεν μπόρεσαν να μετακινηθούν, ενώ αρκετοί γονείς επέλεξαν να μη στείλουν τα παιδιά στο σχολείο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαιώνιση του προβλήματος του μεταφορικού έργου. Μόνο στα δημοτικά σχολεία δεν πήγαν χτες περί τους 500 μαθητές. Υπενθυμίζεται ότι ΚΤΕΛ και ιδιοκτήτες ταξί «τράβηξαν» χειρόφρενο σε Κοζάνη και Γρεβενά, διεκδικώντας τα οφειλόμενα χρήματα περίπου 13 ενός έτους, αλλά και διαμαρτυρόμενοι στη νέα αυθαίρετη μείωση σε σχέση με τα συμφωνηθέντα.

Στο μεταξύ, σε διάφορες περιοχές, σύλλογοι γονέων προχωρούν σε οργανωμένες αντιδράσεις ενάντια στη διακοπή των μαθητικών δρομολογίων. Χτες το πρωί ο Σύλλογος Οικιστών της ΖΕΠ, έκλεισε για δύο ώρες τον κόμβο Αργίλου – Νέου Κλείτου, ενώ από τη Δευτέρα δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Στο Δημοτικό Σχολείο Λευκοπηγής, οι γονείς μεταφέρουν οι ίδιοι με τα αυτοκίνητά τους τα παιδιά από τα διπλανά χωριά, όμως στο μεταξύ, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, αποφάσισε να κλείσει το σχολείο αν δεν δοθεί άμεσα λύση.

Χτες πραγματοποίησε γενική συνέλευση ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του γυμνασίου Ανατολικού Εορδαίας. Αποφασίστηκε διήμερη αποχή των μαθητών από τα μαθήματα, ενώ θα ξανασυνεδριάσει εκ νέου το δ.σ. αύριο Πέμπτη, προκειμένου να αποφασίσει για τα επόμενα βήματα, με βάση την κατάσταση που θα έχει διαμορφωθεί.

Να σημειωθεί ότι χτες αναμένονταν εξελίξεις από την Αθήνα, δεδομένου ότι είχε προγραμματιστεί για τη 1 το μεσημέρι σύσκεψη των υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών και Παιδείας. Τελικώς η σύσκεψη αναβλήθηκε για το απόγευμα. Από την Κοζάνη κατέβηκε στην Αθήνα και ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Σόκουτης, προκειμένου να παραστεί στη σύσκεψη.

Στο μεταξύ, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, δήλωσε «συμπάσχων και αλληλέγγυος» στους μεταφορείς, καθώς, όπως είπε, «έχουν απόλυτο δίκαιο». Μίλησε για το «γραφειοκρατικό σύστημα των υπουργείων, το οποίο προσπαθεί να τους αφαιρέσει χρηματικά ποσά, έξω από οποιαδήποτε συμβατική υποχρέωση. Και μάλιστα αυτό γίνεται με διαδικασίες προφορικών παρεμβάσεων που δεν στηρίζονται σε επίσημα έγγραφα». Ο Γιώργος Δακής, σημείωσε ότι το πρόβλημα ξεκίνησε προ διετίας, όταν το υπουργείο τους επέβαλε μείωση 20%, όμως αυτή ήταν άπαξ. Τώρα τους ζητά κι’ άλλη μείωση της τάξης του 17%. «Είναι προφανές ότι αυτό είναι άδικο και αδιανόητο να το δεχτούν στα σημερινά οικονομικά δεδομένα», σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Το γεγονός της διακοπής της μεταφοράς των μαθητικών δρομολογίων, κατήγγειλαν οι Γιάννης Παπαϊρδονίδης, Μανόλης Βογιατζής και Αντώνης Κύρινας, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.