Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μετά τα νησιά ο Εμίρης “χτυπάει” αεροδρόμιο, Ελληνικό και Αστέρα Βουλιαγμένης

Μάρτιος 6th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ευρωπαϊκός κόμβος η Αθήνα για την Qatar Airways;

Σε άρθρο τους οι Financial Times τονίζουν ”η πώληση της Οξυάς, ενός ακατοίκητου νησιού στο Ιόνιο, ανακοινώθηκε 4 εβδομάδες μετά την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Ντόχα σε μία αποστολή για την ανάκτηση των σχέσεων που είχαν πληγεί από τις βραδυπορίες της Αθήνας σχετικά με πιθανές καταριανές επενδύσεις στη χώρα.

Οι αναβολές από τους αξιωματούχους των ελληνικών δασικών αρχών για να δοθεί άδεια κατασκευής της πολυτελούς εξοχικής κατοικίας του Εμίρη απείλησαν την υλοποίηση μίας συμφωνίας που είχε κλείσει πριν από ένα χρόνο.

Το αποτέλεσμα είναι ότι ορισμένα μεγάλα επενδυτικά έργα που είχαν παγώσει τώρα τίθενται ξανά επί τάπητος.

Όμως το επενδυτικό ταμείο του Κατάρ αναμένεται ότι θα συμμετάσχει στον τελικό γύρο των προσφορών για το Ελληνικό.

Η Αθήνα θα μπορούσε επίσης να γίνει ευρωπαϊκός κόμβος για την Qatar Airways καθώς η γερμανική Hochtief, που διαχειρίζεται το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας, δεν σκοπεύει να ανανεώσει τα δικαιώματα εκμετάλλευσής”.

Οι Financial Times κάνουν επίσης λόγο για πιθανό ενδιαφέρον του Κατάρ για τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, και για αγορά μεριδίου στη Finansbank, τον κερδοφόρο βραχίονα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας στην Τουρκία”.

Euro2day

This entry was posted on Τετάρτη, Μάρτιος 6th, 2013 at 10:23 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply