Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Υπογραφή σύμβασης εκτέλεσης του έργου: «Ανάπλαση – Αναβάθμιση οικισμού Τρικώμου»

5 Μαρτίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

http://3.bp.blogspot.com/-OxrumlArobg/UTYgqIVO_fI/AAAAAAABvLM/GDAQvTfW-lc/s1600/noname.jpgΥπεγράφη την Τρίτη 5 Μαρτίου 2013 από το Δήμαρχο Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Κ/ξια Μητράκας Ν. Κων/νος – Μητράκα Ν. Μάρθα» η σύμβαση του έργου «Ανάπλαση – Αναβάθμιση οικισμού Τρικώμου.

Στα πλαίσια της αξιοποίησης του Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013 και ειδικότερα του Μέτρου 322 «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ» που έχει ως στόχο τη βελτίωση και ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων, ο Δήμος Γρεβενών στις 14-11-2011 υπέβαλε αίτηση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου  «Ανάπλαση – Αναβάθμιση οικισμού Τρικώμου» προϋπολογισμού μελέτης 275.000,00€

Μετά από μεθοδευμένες ενέργειες του Δήμου Γρεβενών ως προς  την ωρίμανση της πρότασης, τελικά επήλθε η θετική αξιολόγηση της πρότασης από την Ειδική Υπηρεσία Προγράμματος « Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013» Ανταγωνιστικότητα και το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

http://3.bp.blogspot.com/-4OATcUdcQBg/UTYgolATidI/AAAAAAABvLA/35RU8pCq31k/s1600/noname+2.jpg

Το έργο «Ανάπλαση – Αναβάθμιση οικισμού Τρικώμου» δημοπρατήθηκε από τον Δήμο Γρεβενών στις 13/11/2012 και ανάδοχος εκτέλεσης ανακηρύχθηκε η εταιρεία «Κ/ξια Μητράκας Ν. Κων/νος – Μητράκα Ν. Μάρθα» με έδρα την Καστοριά η οποία προσέφερε την μεγαλύτερη έκπτωση ήτοι 44,00%. Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 154.000,01€ με το Φ.Π.Α. και έχει προθεσμία εκτέλεσης 18 μήνες.

Οι εργασίες του έργου «Ανάπλαση – Αναβάθμιση οικισμού Τρικώμου περιλαμβάνουν :

Α. Ανάπλαση του κέντρου του οικισμού με την ανακατασκευή της πλατείας του χωριού ή οποία στερείται επίστρωσης, φωτισμού και πράσινου.

Β. Αποκάλυψη των όψεων της πετρόχτιστης εκκλησίας η οποία βρίσκεται μεταξύ της πλατείας και του προαύλιου χώρου του παλιού σχολείου.

Γ. Αποκάλυψη των όψεων του πετρόχτιστου καμπαναριού .

Δ. Επιδιορθώσεις στην επίστρωση του διαμορφωμένου προαύλιου χώρου του σχολείου ο οποίος μέχρι σήμερα φιλοξενεί τις εκδηλώσεις του χωριού με πρώτιστο ρόλο την «γιορτή κρασιού» με μεγάλη απήχηση σε όλο τον νομό.

Ε. Εργασίες πρασίνου – φυτοκάλυψης.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Αικατερίνη Πέτρου, η Αντιδήμαρχος κα Παναγιώτα Τσιώτα-Μπαλοδήμου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αθανάσιος Τσακστάρας και Κω/νος Παύλου και ο Εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Τρικώμου κ. Ιωάννης Ράπτης.

ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

This entry was posted on Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2013 at 19:12 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply